2019: Apă LA RAŢIE pentru unii locuitori din Tîrgu Neamţ! Ne întoarcem la cartelele de pe vremea lui Ceuşescu?


Funizorul unic de apă potabilă prin reţea de distribuţie din Neamţ face un anunţ care aminteşte despre celebrele cartele şi alimente raţionalizate de pe vremea Epocii Ceauşescu: utilizatorii din Tg. Neamţ, de pe câteva străzi şi dintr-un cartier primesc apa raţionalizată, robinetele lor fiind funcţionale doar 5 ore dimineaţa şi 5 ore seara.

„ApaServ anunţă utilizatorii săi că, din cauza avariilor pe reţeaua de aducţiune Preuteşti- Târgu Neamţ şi a consumului mare de apă din această perioadă, în oraşul Târgu Neamţ – str. Horia Cloşca Şi Crişan, Câmpului, Unirii, Alexandru Vlahuţă, Ozanei şi Cartierul Blebea, se va furniza apă potabilă, în zilele de Miercuri 28.08.2019, Joi 29.08.2019 şi Vineri 30.08.2019, doar în intervalele orare 05:00-10:00 şi 17:00-22:00” – anunţat Compania Apaserv, singurul furnizor autorizat din Neamţ, pentru apă şi canalizare.

De asemenea, şi locuitorii dintr-un alt cartier din Tg Neamt sunt vizaţi de un anunţ la fel de nedorit: „ApaServ anunţă utilizatorii săi că, din cauza avariilor pe reţeaua de aducţiune Preuteşti- Târgu Neamţ şi a consumului mare de apă din această perioadă, în oraşul Târgu Neamţ- Cartierul Humuleştii Noi, se va furniza apă cu presiune redusă putându-se ajunge la oprire totală, în zilele de Miercuri 28.08.2019, Joi 29.08.2019 şi Vineri 30.08.2019, între orele 14:00-22:00”.

De ani de zile, responsabilii Apaserv dau vina pentru desele avarii şi întreruperi de apă sau pentru astfel de situaţii apărute în perioade caniculare pe lipsa modernizării instalanţiilor (proiectele cu fonduri europene au permis extinderi de reţea, nu modernizări). Respectivii vorbesc însă mai puţin despre faptul că în compania care are ca acţionar majoritar CJ Neamţ şi ca acţionari minoritari oraşe şi comune din judeţ, a fost o perioadă în care membrii AGA primeau indemnizaţii colosale pentru o şedinţă pe lună (în care, practic, validau decizii ale directorilor şi CA) iar directorii aveau lefuri mai mari decât primarii de municipii şi chiar preşedintele CJ iar cei din CA luau şi iau indemnizaţii la fel de frumuşele tot pentru şedinţe şi decizii formale.

În tot acest timp, presa din Neamţ a mai scris şi despre anumite contracte de achiziţie de bunuri sau prestări servicii, cel puţin discutabile. De la lapte praf cumpărat la preţ triplu faţă de cel de pe piaţa liberă până la consultanţă sau despre o mega primă dată la pensionare unui director tehnic angajat cu 2 luni în urmă care, apoi, după pensionare şi primă şi-a păstrat şi funcţia respectivă.

Evident că subiectele ajunse prin presă au fost doar vârful icebergului dar, în fapt, de peste 20 de ani de zile, compania respectivă a fost un fel de vacă de muls pentru partidele şi oamenii care au condus judeţul.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns