20.000 lei de la CL pentru Festivalul de Teatru! PSD-ALDE au propus 50.000 de lei, PNL, PMP şi primarul Chitic s-au opus

Unul din cele mai importante evenimente culturale care au loc tradiţional la Piatra Neamţ – Festivalul de Teatru – va fi finanţat cu doar 20.000 de lei de către Primăria Piatra Neamţ.

Asta au decis ieri consilierii majoritari PNL-PMP şi a susţinut şi primarul Dragoş Chitic, respingând propunerea celor de la PSD-ALDE (amendament făcut de consilierul local Victor Marghidan) ca suma să fie de 50.000 de lei (deci o suplimentare cu 30.000 de lei faţă de suma propusă de primar).

Primarul Chitic l-a interogat pe consilierul Marghidan dacă înainte de a face acest amendament s-a interesat despre disponibilităţile băneşti, la Serviciul Economic, întrebare pe care nu a adresat-o şi altor consilieri care făcuseră alte propuneri legate tot de bani (poate fuseseră convenite anterior…). Marghidan a spus că nu, primarul nu a întrebat nimic pe funcţionarii prezenţi (normal e ca la o astfel de şedinţă să fie şi Şeful Serviciului Economic) şi majoritatea PNL-PMP s-a opus majorării.

După vot, primarul Chitic vizibil iritat, a luat din nou cuvântul, a rostit iar sloganul „nu pot să permit să ne ducem într-o zonă care să fie politizată” şi, făcând din nou referire la „disponibilitate bugetară” şi a punctat: „Legat de Festivalul de Teatru, eu personal am avut o discuţie cu doamna viceprimar care răspunde de zona culturală, şi am convenit suma de 20.000 de lei. (veti VIDEO de mai jos, min 22.30).

Rezultă 2 variante: ori disponibilităţile financiare ale Primăriei sunt mai generoase când e vorba de amendamentele făcute de consilierii PNL, ori PSD are o problemă de comunicare internă (una stabilesc la partid şi alta convine viceprimarul PSD cu primarul, sau invers).

Ca element de comparaţie, Primăria şi CL Piatra Neamţ au finanţat în urmă cu câteva luni cu 40.000 de lei (deci o sumă dublă faţă de cea alocată Festivalului de Teatru) Festivalul Dacic Petrodava despre care destule voci autorizate au susţinut că a fost o şuşanea jalnică (vezi AICI – GAY PROMO! Festival dacic cu fineţuri sexuale romane! “Noi, romanii, suntem foarte liberali!” (sic!) ).

Bigetul Festivalului de Teatru este de câteva ori mai mare decât banii daţi de Primăria Piatra Neamţ (pietrenii fiind principalii beneficiari ai acestui eveniment cultural), diferenţa de bani fiind asigurată de către Consiliul Judeţean Neamţ.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns