2 sensuri de circulație pe 2,5 metri lățime! Cazul strada Cuza Vodă / Jungla birocrației smart (1)…

Fapte: Pentru a încasa bani de la oameni (scopul 1) și pentru a oferi locuri de parcare (scopul 2), Primăria Piatra Neamț (cu anexa numită Consiliul Local) a tot căutat și marcat locuri de parcare.
Bun, până aici!
Numai că în unele cazuri, această goană disperată nu a fost dublată și de măsuri normale (inteligente e prea mult spus) care să asigure o fluidizare cât de cât rezonabilă sau, mai rău, să prevină ambuteiaje și situații în care oamenii să se ia la bătaie (cum au fost pe strada paralelă cu Bistriței, până la actualul Haufland din zona Gării, până s-au prins unii, după ani de zile, că acolo trebuie sens unic).

Și mai concret: cazul Străzii Cuza Vodă.
Acum, pe această străduță (paralelă cu Bulevardul Mihai Eminescu, din spate de la Farmacia Popârlan până pe strada Dacia, în spate la celebrul restaurant Noir frecventat de clienți nu mai îuțin celebri) e un regim de circulație struțo-cămilă. Deși burdușită cu locuri de parcare (marcate sau nemarcate), strada e pe jumătate cu sens unic (de la Farmacia Popârlan din spate) până la clădirea Plantavorel (unde există și un indicator de acces interzis din acel punct spre direcția nord) și… cu 2 sensuri de circulație până la ieșirea spre Dacia.
Asta deși, și în punctul de intersecție cu Dacia și lângă fosta centrală (tot în zona cu dublu sens de circulație) sunt porțiuni de stradă de circa 2,5 metri lățime, dimensiune rezultată după ce onor Primăria și Consiliul Local (prin celebra Comisie Rutieră, mai întâi) au aprobat trasarea de locuri de parcare.
Priviți și vă minunați:

Un capăt al săgeților de mai sus este la marginea trotuarului, celălalt capăt – la marginea locului de parcare trasat și taxat de autoritatea locală.

Altfel spus, în acest moment, Primăria a luat bani de la cetățeni pentru locurile de parcare și tolerează, cu o indiferență de toată jena, situații de blocaj rutier, posibile certuri și incidente în trafic.
Autorul acestor rânduri a făcut publică situația în seara zilei de miercuri, al emisiunea Vestea Tic-Tac.
Nu s-a schimbat nimic în cele 2 zile.
Nu mă miră pentru că, de fapt, povestea e mult lungă și mai interesantă și arată cum administrația și birocrația (chiar și într-un oraș al cărui edili tot clamează idei de smart, digitalizare etc – simple vorbe) lucrează oricum numai logic și în interesul cetățeanului nu! A, lucrează în favoarea șmecherilor (cum spunea cineva) de ieri, de azi, de mâine…

Autodenunț!

Mai țineți minte cum primarul Carabelea, răspunzând acuzelor că unele regulamente sunt făcute în bătaie de joc, fără respectarea unor minime reguli (inclusiv legale, bașca morale), tot recita șabloane ONG-iste despre consultarea populației, despre sesizări și propuneri tratate cu maxim respect și ruga ca totuși astfel de probleme să fie puse pe tapet așa, mai civic dar fără tam-tam?
Mai pe românește, „reclamați, măi băieți, dar mai cu vorbă bună, să vedeți ce repede ne mișcăm”.
De aceea scrie „autodenunț” mai sus că, deși conștient că o sesizare nu trebuie să fie mămoasă și nici pe ton de odă, eu, autorul acestor rânduri m-am lăsat păcălit. Sau prostit, dacă vreți.
Mai multe astfel de situații nu le-am publicat – cum ar fi fost normal! – și le-am sesizat mai pe linie directă. Și cazul Strada Cuza Vodă l-am tratat mai blând și mai direct, deși el curge de ani de zile și e foarte interesant.
Ce am făcut? În loc să fac un articol la care oamenii să comenteze pe bună dreptate (fiecare după cum crede de cuviință) am mers pe varianta clamată de primar. Ca să fie bine, pace în lume și Primăria (cea plină de angajați super-competenți) să rezolve.
Așa că acum vreo 3-4 luni, am arătat acest caz – țineți-vă bine! – primarului în funcție, unui viceprimar, unui șef din Primărie și unui consilier local (membru în Comisia Rutieră).
Deci de minim 3 luni de zile, 4 oameni (din care 3 sunt cu super-funcții, dau deoparte consilierul local că el trăiește din altceva) știau de problemă.
Toți 4 au spus atunci când am vorbit cu ei că soluția corectă este (cum zic unii că, de fapt, era în urmă cu câțiva ani – imediat vorbim și despre asta): sens unic pe toată lungimea străzii, de la Farmacia Popârlan până la intersecția cu Dacia din spatele Restaurantului Noir.
Nu aveam vreo problemă dacă spuneau că nue bine așa, că trebuie altă soluție. Dar nu, toți 4 au spus că situația actuală e idioată și trebuie corectată cu respectiva soluție.
Au spus. Acum 3 luni.

S-a rezolvat ceva?
Nimic! Un mare NIMIC!
Un smart NIMIC!

Miercuri, înainte de emisiune i-am sunat pe toți 4. Pe românește, au luat apă-n gură. Ori nu știau nimic despre situația la zi, ori că să vedem, dar am făcut (ce?) etc…
Unul dintre ei ne-a și explicat în ce constă transpirația Primăriei și a Comisiei Rutiere.
Cică acum vreo 3 săptămâni, ar fi avut loc o ședință a Comisiei Rutiere (formată din oameni numiți prin Dispoziția Primarului, consilieri, funcționari, specialiști etc) care e condusă – de reținut! – de city-managerul Vlad Moscalu. Și cică onorații membri ai acestei Comisiei nu pea au fost lămuriți de explicațiile date de un funcționar așa că au zis „discutăm data viitoare”. Mai fain și, dacă e adevărat, e de Cartea recordurilor: cică raportul tehnic (sau prezentarea sau ce o fi fost) era completat de niște imagini luate de pe google maps (sau google street, tot un drac).
Adevărul e că de la Primăria Piatra Neamț și până pe Strada Cuza Vodă (distanță vreo 500 m în linie dreaptă) se ajunge greu tare.
E dreptul membrilor comisiei să nu voteze decât în deplină cunoștință de cauză dar – zic și eu – puteau să-și miște ei fizicul în ziua aia, sau a doua zi, sau să trimită un funcționar să vadă exact cu ochii lui și să facă niște poze concludente.
Sau să facă apoi o ședință online (bine că au putut să facă ședințe onine de CL – de toată jena – ca să-și ia indemnizația de 900 lei/consilier).
Mna, atât s-a putut!

Legenda: sens unic înjumătățit pentru șmecheri

Unul dintre cei 4 comenta public în live-ul Vestea Tic-Tac despre șmecherii care au capturat orașul. Bun. Dar ce face actuala administrație? Rezolvă sau bocește și se autovictimizează?
Mai ales că această problemă nu cere vreun buget uriaș pentru rezolvare. Un indicator rutier e 200-300 lei…
Deci, Legenda…
Legenda spune că pe această stradă ar fi fost sens unic pe toată distanța respectivă. Așa țin minte eu, așa țin minte și unii polițiști. Dar că, în urmă cu câțiva ani, niște șmecheri erau deranjați că trebuie să ocolească preț de câteva sute de metri ca să intre pe stradă de la Farmacia Popârlan.
Ci au fost șmecherii? Nu știm! Poate unii dintre celebrii clienți ai Restaurantului Noir (parcau în spate), poate unii dintre locatarii de la cele 2 blocuri VIP de pe strada strada Cuza Vodă (pentru care a fost și anchetă pe timpul comuniștilor / au fost realizate prin fentarea unor reguli și locatari au fost activiști de partid și directori de la trustul de construcții), poate locatari la fel de VIP de la blocul din Piața Kogălniceanu sau de la primul bloc de pe bd Eminescu…
Cert e că într-o noapte a dispărut semnul de acces interzis – așa spune legenda – de la intrarea de pe Dacia și a apărut la Plantavorel.
Nimeni nu știe dacă în spatele acestei mutări a fost o decizie a Comiei Rutiere sau pentru astfel de șmecheri nu e de ajuns decât dorința lor și atât…

Dezorganizarea din Primărie bate legenda…

Dumnezeu știe cât de adevărată sau nu e această legendă. Inclusiv pentru că bate un mare vânt de mister (sau haos, incompetență) dinspre Primărie.
Și în discuțiile cu cei 4 (alea de acum 3-4 luni) am întrebat, ca subiect conex (principalul era „rezolvați-o!”) care e situația la zi, juridică și oficială cu circulația pe acest drum. E sens unic total în acte sau doar pe jumate: Au zis că se vor interesa. Nu mi-au comunicat nimic apoi. Or fi uitat. Că mna, orașul are probleme și investiții foarte importante (precum iluminatul cu led făcut de fosta firmă a unei deputate PNL sau… altele).

Azi m-a căutat un angajat al Primăriei să-i arăt la fața locului problema. Deși prima tentație a fost să spun altceva (recunosc!), am acceptat și ne-am întâlnit. Evident, când a văzut că administrația îi invită pe cetățeni să meargă pe lățime de 2,5 metri de stradă pe 2 sensuri și el a spus că e aberant, că trebuie corectat.
Dar l-am întrebat ce știe acum, concret. despre regimul de circulație al tronsonului cu 2 benzi, dacă e așa în acte sau nu. A zis că… nu știe.
Bun!
Peste puțin timp am contactat un comunicator al Primăriei. Recunosc, era 14 fără câteva minute (la Primărie vinerea e zi scurtă, se termină programul la 14) și respectivul (care practic intermediază informația de la sursă la gazetar/public) a apucat să dea tema colegilor lui și, acum, așteptăm să vină răspunsurile. Poate luni…
Că doar nu o să lucreze vineri după-amiază sau sâmbătă unii funcționari cu ștaif, inclusiv domnul city-manager Vlad Moscalu (cel care coordonează Comisia Rutieră, specialist cu reale aptitudini tehnice, după cum l-a prezentat primarul la instalarea pe funcție, omul care prin fișa postului ar fi trebuit să-i prezinte primarului vreo 3-4 soluții viabile și pe partea cu parcările de reședință unde este acum atâta scandal). Nu?

Concluzie: „Comisia Rutieră a fost făcută fantomă de Moscalu”

Această Rutieră este, acum, un fel de fantomă. Sesizările cetățenilor și ale Poliției Locale se pierd pe undeva prin sertarele lui Moscalu sau a altor funcționari astfel că la comisie se discută ce se pune pe tapet.
Am stat ieri o oră pe siteul Primăriei. Nu am găsit nimic despre activitatea acestei comisii deși siteul e bucșit de fel de fel de informații, unele poate mai puțin importante. Deci nu am găsit nici componența Comisiei, nici ședințe, procese verbale, ordinea de zi, voturi. Nimic. E un fel de Comisie Rutieră, a Primăriei dar așa, pe persoană fizică.

De ce? Au ceva de ascuns sau e vorba doar de incompetența care derivă din atitudinea celui care o coordonează?
Atribuțiile și deciziile acestei comisii sunt foarte importante pentru cetățeni. Uneori nu e vorba doar de siguranță rutieră ci de viață și de moarte. Realizează treaba asta cineva?

Cei care sunt cât de cât apropiați de fenomenul administrației publice din Piatra Neamț spun că nicicând nu a fost mai fantomatică decât acum această comisie. Adică în mandatele foștilor primari, parcă mai mișca, parcă mai era vie (cu erori și gafe, unele chiar uriașe, și atunci, vezi panarama aia de trecere de pietoni Cocoașă, din Dărmănești). În mandatul Carabelea comisia a fost însă redusă cu totul la valoarea de „formă fără fond”, activitatea ei se realizează într-un fel de Omerta zugrăvită sub sloganuri smart și atât.

Și apropo de smart și digitalizare.
Chiar și într-o administrație de tip vechi, cu creionul chimic după ureche, ar fi fost obligatoriu să ai o listă cu toate străzile din Piatra Neamț (pe o coloană), regimul lor de circulație/interdicții (pe altă coloană) și baza legală a acelui regim (pe altă coloană / lege, hcl, decizie etc).
În 2022, nu îți trebuie super-digitalizare să ai această listă în format text (word) și să o poți furniza, instant, oricui o cere.
Asta apropo că tot aștept – de câteva luni, de câteva zile, de azi – să aflu, oficial, care e statutul acestei străzi. Sau poate trebuie chemați detectivi particulari, FBI, Mossad sau cine știe ce serviciu secret să găsească un document OBLIGATORIU pentru o Primărie…

Din păcate, administrația/birocrația din Piatra Neamț (și din întreg județul Neamț) e în aceeași zodie a României de tip Caracal, în care cererea online se depune la ghișeul de la etajul 2. Sau în care te lauzi cu stații smart de zeci de mii de euro, cică digitalizate, dar orarul microbuzelor e tot pe hârtie și lipit cu bandă scotch pe un perete din ăla super-digital.

Și, deși sună poate cam dur pentru unele urechi sensibile, voi încheia acest text cu o replică spusă, acum 2 zile, celor 4: Dacă în loc de un banal indicator rutier care costă 2-3 sute de lei era vorba de vreun indicator smart care costă 30.000 de euro, problema era rezolvată. Sigur!
De ce? Trageți singuri ce concluzii doriți și gândiți-vă câte alte astfel de situații există, cu probleme care afectează viața oamenilor din Piatra Neamț, pentru rezolvarea cărora nu trebuie finanțări de milioane de euro ci bani foarte puțini (spre deloc) dar musai un pic de bunăvoință și de un dram de creier.

Vom reveni.
Daniel VINCA

One thought on “2 sensuri de circulație pe 2,5 metri lățime! Cazul strada Cuza Vodă / Jungla birocrației smart (1)…

  1. Acelasi lucru se regaseste si pe Aleea Aurorei . In zonz Bradu au dat locuri de parcare si in curba obstructionand vizibilitatea total. Sa vezi ce blocaj e dimineata cand vin zeci de masini sa si aduca plozii la liceul Energetic!

Lasă un răspuns