2 pe 1 loc pentru șefia PNL Piatra Neamț! Carabelea anunțat de Lazăr, Panaite auto-anunțat!

Situație veselă la PNL Piatra Neamț. Până astăzi nu-și anunțase nimeni, oficial și public, candidatura și brusc, în fapt de seară, au țâșnit la mică distanță unul de altul 2 anunțuri pe aceeași temă. Un prim mesaj a fost făcut public de către secretarul de stat Vasile Panaite iar cel de al doilea de către prefectul George Lazăr (candidat la județ), ultimul cu referire la … Andrei Carabelea.

Panaite: „Eu și Câțu”

Fostul prefect de Neamț, actualmente secretar de stat, Vasile Panaite are un mesaj clar în care face legătura, politic și administrativ, între el și premierul Cîțu.

„Am fost, sunt și voi fi mereu un om de echipă.
Orice echipă are nevoie de un lider puternic, capabil să facă performanță, să urce ștacheta tot mai sus.
În ceea ce privește Partidul Național Liberal, consider că primul-ministru Florin Cîțu este în acest moment liderul de care are nevoie!
De aceea am hotărât să fac parte din echipa politică a domnului Florin Cîțu și să îl susțin pentru funcția de președinte al PNL!
Totodată, ca parte din această echipă voi candida pentru funcția de președinte al organizației PNL Piatra-Neamț.
Am convingerea că alături de colegii din organizație voi face în primul rând politica cetățeanului din Piatra-Neamț.
Alegerile din PNL trebuie să fie despre cetățean, nu despre funcții. Iar la finalul lor, partidul trebuie să iasă întărit și determinat să facă performanță în administrația locală și centrală. PNL are oameni capabili și determinați să facă acest lucru.
Fac parte din echipa guvernamentală condusă de premierul Florin Cîțu, am convingerea că și politic vom fi în aceiași echipă:
Vasile Panaite – președintele PNL Piatra-Neamț
Florin Cîțu – președintele PNL
Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Prefectul Lazăr, vornicel pentru primarul Carabelea

Panaite nu e singur doritor al scaunului de șef PNL Piatra Neamț. Se știa de ceva vreme și despre INTENȚIA lui Andrei Carabelea dar actualul primar nu a făcut până acum un anunț-eveniment, așa, ca în manualul de bune practici.
Intenția devine una foarte oficială din această seară dar… este anunțată nu de Carabelea ci de prefectul George Lazăr, ultimul părând a face oficiile de MC sau, mai tradițional, de vornicel.

„Astazi si-a anuntat candidatura pentru functia de Presedinte a Organizatiei PNL Piatra Neamt, prietenul meu Andrei Carabelea.
Il sustin si il sprijin pe Andrei Carabelea, in aceasta competitie interna a PNL pentru ca il consider un om de perspectiva si de viitor.
Este un tanar, cu ambitii frumoase si care are multe de demonstrat, atat in interiorul PNL cat si in comunitatea locala.
Impreuna cu toti colegii si prietenii din PNL Piatra Neamt, sunt si suntem alaturi de Andrei Carabelea, un tanar de perspectiva si in care am toata increderea.
Succes Andrei!!!
Succes PNL Piatra Neamt!!!”, spune Lazăr.

Prefectul Lazăr (care este și secretar general PNL Neamț) vorbește în postarea sa de pe facebook de un anunț („Astazi si-a anuntat candidatura pentru functia de Presedinte a Organizatiei PNL Piatra Neamt, prietenul meu Andrei Carabelea), dar cititorul/internaut nu înțelege unde a făcut Carabelea anunțul. Că mail la presă nu a ajuns, postare pe contul/pagina lui Carabelea – ioc!, ceea ce poate însemna că mărețul și importantul anunț pentru țară o fi fost făcut fie în biroul de la Primărie (între două întâlniri importante, una pe vreun proiect, alta pe vreo negociere pentru împrumutul de 16,5 milioane de lei), fie la vreo bere pe terasă, fie pe la vreo întâlnire la partid.
În schimb, în două fraze despărțite doar de o alta, Lazăr subliniază pleonastic o calitate a candidatului prezentat: „
om de perspectiva”, „tanar de perspectiva”.
Rămâne întrebarea  de ce – dacă anunțul candidaturii lui Carabelea a fost făcut azi, cum spune prefectul – Carabelea nu a anunțat personal acest important detaliu și a fost nevoie ca prefectul să joace și acest rol.
Și, dacă tot a făcut Lazăr acest demers, o fi fost mandatat special sau l-o fi luat prin surprindere chiar și pe Carabelea?

D.V.

 

3 thoughts on “2 pe 1 loc pentru șefia PNL Piatra Neamț! Carabelea anunțat de Lazăr, Panaite auto-anunțat!

 1. Daca Panaite preia organizatia PNL Piatra Neamt, va fi viitorul candidat la primarie din partea PNL!In aceasta situatie, Carabelea va candida din partea USR-Plus!Nu ar fi exclus ca Panaite si PSD sa declanseze un referendum de suspendare a lui Carabelea…

 2. Sa-l mai vezi pe unul ca Panaite emitand pretentii politice in anul 2021 este sinistru.
  Omul este un combinagiu politic notoriu, o nulitate care capuseaza si devalizeaza bugetele publice cu tupeu si cam atat.
  Daca iese asta, Neamtul intra intr-o noua epoca Pinalti, dar una mult mai rea decat cea originala, din aia care se reduce strict cantract cu statul-amanta-SUV.
  Luati de cititi cine este Panaite (a mult de citit, dar merita):
  https://www.libertatea.ro/opinii/jongleriile-cu-case-si-partide-facute-de-un-fost-prefect-psd-ajuns-secretar-de-stat-pnl-domnul-panaite-de-la-mediu-3512364
  https://www.g4media.ro/un-traseist-pe-ruta-pdl-psd-pro-romania-pnl-numit-secretar-de-stat-in-guvernul-orban-a-fost-omul-de-incredere-al-baronului-pesedist-de-neamt-ionel-arsene-bonus-a-semnat-angajament-cu-securitate.html
  https://atacul.ro/2017/12/20/panaite-stafie-si-mitu-artizanii-unei-mega-escrocherii-au-cumparat-la-pret-de-nimic-o-jumatate-de-cladire-centrul-orasului/
  https://atacul.ro/2017/05/29/prefectul-panaite-si-sotia-abonati-la-contractele-cu-statul-primaria-voluntari-printre-clienti/
  Acum “Piti” e pe la Ministerul Mediului, de unde a fost concediat omul lui Arsene:
  https://atacul.ro/2021/04/23/sotia-secretarului-de-stat-piti-s-a-angajat-la-stat/

Lasă un răspuns