18.000 de oameni, încă o zi fără apă! Cetățenii din Târgu Neamț sunt revoltați!


Scenariu incredibil repetat azi după cel similar de ieri: cu jumătate de oră înainte, locuitorii din Tîrgu Neamț sunt anunțați că nu vor avea apă, DIN NOU!, o zi și o noapte.

„Pentru remedierea unor avarii la reţeaua de aducțiune a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusa în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută, existând în unele zone și posibilitatea opririi temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabila în Orașul Tg. Neamt, începând de astăzi 08.09.2021 ora 10,00, până la data de 09.09.2021 ora 09,00.
Vor fi afectați toți utilizatorii Orașului Tg. Neamț.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim tuturor beneficiarilor noștri pentru înțelegere!” – așa sună anunțul dat de Apaserv azi, la ora 9,31.

Probabil că cei din conducerea Apaserv și scriitorii de comunicate de la Compania care are monopol în distribuția apei țin să manifeste un cinism aparte invocând „înțelegerea” beneficiarilor. La Tîrgu Neamț nu mai e vorba de înțelegere, ba oamenii sunt (pe bună dreptate!) revoltați în condițiile în care, de fapt, această interdicție de aproape 24 de oră vine în continuarea celei similare anunțate ieri (citeste AICI – Toți locuitorii din Târgu Neamț lăsați fără apă, o zi și o noapte! Anunțul dat cu 25 de minute înainte de oprirea apei!).

„E bătaie de joc. Am așteptat azi să vină apa, m-am și învoit primele 2 ore de la serviciu ca să pot face un duș (NR – revenirea apei fusese anunțată pentru ora 8) și să fac o rezervă de apă și aflu acum că megacompetenții aceștia care conduc Apaserv ne anunță că ne-au mințit. Să le fie rușine lor și șefilor lor, și de la CJ și de peste tot. Avem cea mai scumpă apă din țară, au salarii de zici că au inventat ei computerul, mai au și fel de fel de politruci prin C.A.-ul ăla al lor… Mi-e greață. De asta li se face scârbă tinerilor și plec din țara asta văzând cu ochii. Vă rog să nu-mi dați numele în ziar că lucrez la o anume instituție cu legături cu CJ-ul și nu vreau să rămân și șomeră ca doamna Meraru de la Teatru” – acesta este mesajul primit de Vestea.net, acum câteva minute, de la o doamnă pe care o vom numi *Nicoleta.

Și azi, ca și ieri, anunțul Apaserv a fost remis presei cu mai puțin de jumătate de oră față de momentul anunțat pentru oprirea apei. Ieri – cu 25 de minute înainte, azi – cu 29 de minute înainte.

Peste 18.000 de locuitori are orașul Târgu Neamț în statisticile oficiale…

Vom reveni.

Daniel VINCA
* nume schimbat de redacție

Lasă un răspuns