170 de credincioşi romaşcani transportaţi de Primărie în Pelerinaj la Sfânta Parascheva

170 de romaşcani s-au înscris deja pentru a beneficia de facilitatea de transport gratuit oferită de Primăria Roman celor care vor să meargă la Iaşi, la Sărbătoarea Sfintei Parascheva. Enoriaşii respectivi vor fi transportaţi cu mijloacele de transport ale firmei romaşcane Pristyl care operează şi traseele de transport public de călători din municipiul respectiv.

Reamintim că, în conformitate cu anunţul făcut anterior de primarul Lucian Micu, înscrierile se pot face până pe data de 13 octombrie, la ora 10, la Biroul Eevenimente din cadrul Primăriei.

Plecarea va avea loc în dimineaţa zilei de 14 octombrie astfel ca mijloacele de transport să ajungă în apropierea catedralei Mitropolitane din Iaşi până în ora 8. Pelerenii vor fi aduşi înapoi, acasă, în aceeaşi zi cu aceleaşi mijloace de transport.

În ultimii ani, la slujba din 14 octombrie, Mitropolia Moldovei a premiat diverşi enoriaşi care sunt modele în comunitate. Astfel, în 2014, pe scenă, în faţa zecilor de mii de pelerini, a urcat şi o familie din Roznov, cu 13 copii care a fost premiată de Mitropolitul Teofan (Familia cu 13 copii premiată de Mitropolitul Teofan este din Roznov). Aceeaşi recunoastere a primit-o şi veteranul de război de la Agapia, Vasile Ioniţă (Veteranul de 104 ani nu a vrut să vorbească decât din picioare! Agapia, colt de rai – 2017!)

 

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.