17 intervenții SMURD pe zi, în februarie


Luna trecută, echipajele SMURD Neamț au fost solicitate să intervină de 510 ori în diferite zone ale județului, potrivit responsabililor instituției. Un calcul matematic simplu arată că media misiunilor de salvare a echipelor SMURD a fost luna trecută cam de 17 cazuri zilnic. Comparativ cu prima lună a anului se înregistrează o ușoară scădere a numărului intervențiilor, în condițiile în care în ianuarie au fost înregistrate 514 solicitări.
Ca de fiecare dată, în cele mai multe dintre situații – 392 – au vizat acordarea primului ajutor calificat, ponderea cea mai mare ocupând-o pacienți cu traumatisme. Din nefericire, în cazul unei persoane aflată în stop cardio-respirator eforturile medicilor au fost zadarnice, aceasta fiind declarată decedată.
Echipajele de terapie intensivă mobilă au intervenit în februarie la 118 solicitări, în cele mai multe dintre cazuri (42) fiind vorba de diverse afecțiuni medicale. De asemenea, în trei situații s-a impus acordarea asistenței medicale unor victime ale accidentelor rutiere, care au fost scoase din mormanele de fiare de echipele de descarcerare. Șapte dintre persoanele pentru care s-a solicitat intervenția paramedicilor au pierdut din păcate lupta cu moartea, în ciuda eforturilor salvatorilor de a-i readuce la viață.
În urma misiunilor SMURD s-a acordat asistența medicală de specialitate pentru 514 persoane, dintre care 25 de copii, mai informează responsabilii ISU Neamț, instituție în cadrul căreia funcționează Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.
Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns