164 km/h, cu un microbuz de marfă!


Un șofer aflat la volanul unui microbuz de transport marfă a fost amendat cu 1305 lei și rămas pieton pentru 90 de zile, după ce ieri a fost prins de radar cu 164 de kilometri pe oră, în afara localității Cordun. Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul Județean de Poliție Neamț, în doar patru ore agenții de la rutieră au aplicat 82 de amenzi șoferilor prinși pe picior greșit.
Acțiunile s-au desfășurat pe drumurile care prezintă cel mai mare risc de accidente – DN2, DN15, DN15B, DN15C și DN 17B. „Cele mai multe efective și aparate radar au fost concentrate pe DN2, sector de drum pe care polițiștii au reținut 17 permise de conducere pentru depășirea cu peste 50km/h a limitei de viteză. În intervalul orar 11.00-15.00, polițiștii rutieri au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale şoferilor indisciplinaţi, pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Cea mai mare viteza înregistrată a fost cea de 164 km/h, a unui microbuz de transport marfă, în afara localității Cordun. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 1305 lei și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile”, a declarat responsabilul de relații publice al Poliției Neamț.
Și astăzi aparatele radar sunt pe drumurile din județ pentru a-I depista și sancționa pe cei care calcă pedala de accelerație peste limita legii. De altfel, în această dimineață pe drumul dintre Roznov și Piatra Neamț erau trei aparate radar, dintre care unul pe o mașină neinscripționată.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns