150 de poliţişti în stare de alarmă. Cod VISCOL!

viscol politie

Avand in vedere avertizarea meteorlogică de ninsoare si viscol pentru vineri, orele 20.00 si sambata, orele 20.00, la nivelul judetului Neamt au fost angrenati 119 politisti din cadrul structurilor de ordine publica, 20 de politisti rutieri si 11 politisti din cadrul altor structuri, pregătiţi să intervină impreuna, atunci când sunt sesizaţi cu privire la situatii de urgenta produse pe fondul conditiilor meteo nefavorabile. In desfasurarea acestor minsiuni politistii vor actiona cu 97 de mijloace auto, asigurand interventia si fluenta traficului rutier.

Pentru siguranţa deplasării, recomandăm șoferilor să nu pornească la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă si să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuși circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicațiile agenților de circulație.

In caz de viscol și ninsoare, este obligatorie echiparea autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

În caz de urgenţă, rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

sursa: Politia Neamt

 

Lasă un răspuns