150 de nemțeni vor să fie polițiști


A mai rămas doar o săptămână până la finalizarea înscrierilor pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan-Cuza”. Potrivit responsabililor IPJ Neamț, cei care doresc să se înscrie la școlile de poliție mai au timp până pe 21 iulie pentru a depune cerere.
Până în prezent, în Neamț s-au înscris 150 de candidați – 77 pentru studii superioare în cadrul Academiei de Poliție și 73 la postlicealele MAI. Până pe 26 mai, cei interesați pot depune cererile de înscriere pentru concursul de admitere la Academia de Poliție la structura teritorială de resurse umane din cadrul IPJ Neamț.
Facultatea de Poliție din cadrul Academiei pune la bătaie 290 de locuri, din care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari și 4 pentru alte minorități, în timp ce pentru cei ce doresc să opteze pentru frecvență redusă sunt disponibile 50 de locuri. De menționat este faptul că pentru acestea se pot înscrie doar agenții de poliție cu minim un an vechime în structurile MAI. La Facultatea de Poliție de Frontieră sunt disponibile 70 de locuri, iar la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Specializarea Drept sunt 115 locuri.
Și la Școala de Agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina sunt disponibile 554 de locuri, în vreme ce la Școala de Agenți de  poliție „Septimiu Mureșan” din Oradea au fost puse la bătaie 150 de locuri. Același număr de locuri este disponibil și la Școala de Agenți de poliție de frontieră „Avram Iancu” din Oradea.
Toate detaliile cu privire la înscriere și desfășurarea examenelor se pot obține zilnic între orele 08.00-16.00, la sediul IPJ Neamț – Serviciul Resurse Umane, la numărul de telefon 0233207.000 sau pe pagina de internet htpps://nt.politiaromana.ro, secțiunea Carieră – Admitere 2017.
Alex SÎRBU

Lasă un răspuns