15 zile de la CRIMA de la Spitalul Județean. Niciun arestat!

15 zile au trecut de la CRIMA de la Spitalul Județean Neamț, de la incendiul din seara zilei de 14 noiembrie în urma căruia au murit 10 pacienți din Secția ATI. Alți cel puțin 4 au murit ulterior în alte spitale, dar oficialii au declarat că nu din cauza acelui incendiu deși, la evacuarea lor, au fost decuplați de la aparate.

Cei 10 pacienți au murit cu zile, Parchetul General a anunțat cu tam-tam că preia ancheta, la Neamț a venit și un procuror celebru (Marius Iacob) dar rudele decedaților nu au primit nici măcar un semn că această anchetă va pedepsi cu celeritate vinovații.

Și deși acum nu a mai fost vorba de vreun club (Colectiv) în care oamenii să fi mers să se distreze ci de niște pacienți aflați în grija instituțională a statului și autorităților județene (Spitalul este în subordinea CJ) și deși sunt multe informații neoficiale care arată că ar fi vorba și de alte detalii foarte grave, peste ancheta Parchetului General s-a așternut o liniște desăvârșită.

Un punct de vedere fix în acest sens, care arată acuzator spre anchetă a fost emis și de avocatul Iulian Urban, fost senator, în urmă cu câteva zile: „Din cei 18 bolnavi de la ATI Neamt mai traiesc doar 2.
Nici un vinovat. Nicio arestare! Nimic!
Ii tineau inchisi sub cheie in ATI ca pe animale desi erau oficial arondate 50 cadre medicale platite cu mii $ pe luna!”.

În tot acest timp, românii au putut vedea un Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț, făcând naveta pe la televiziunile centrale (ca și atunci când presa a arătat că pacienții primesc lături în loc de mâncare) și spunând că e vina Ministerului pentru tot ce s-a întâmplat, că doar CJ-ul pe care îl conduce are doar (!) rol administrativ.
Mai mult, sub pretextul că se poziționează de partea cadrelor medicale, Arsene a pledat în favoarea tuturor deciziilor greșite luate, de-a lungul timpului, de managerii de la Spital puși chiar de el.

D.V.

Lasă un răspuns