143 de amenzi rutiere primite de polițiști


Tentația de a călca pedala de accelerație peste limita legală nu-i ocolește nici pe oamenii legii. În primele șase luni ale anului, nu mai puțin de 143 de amenzi au fost aplicate de angajații Serviciului Rutier Neamț colegilor lor de breaslă, după ce i-au prins încălcând legea circulației pe drumurile publice. Potrivit comisarului șef Cezar Asandei, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Neamț, majoritatea sancțiunilor aplicate au fost pentru depășirea vitezei legale.
Mai mult decât atât, trei dintre polițiștii surprinșii în asemenea situație au rămas și pietoni. „Dacă ai încălcat legea, trebuie să plătești. Nu contează că ești polițist sau lucrezi în alt domeniu. În fața legii toți suntem egali, iar dacă ai comis o abatere sau o infracțiune, este normal să te supui rigorilor legii”, punctează tranșant șeful Serviciului Rutier Neamț.
În același context, Cezar Asandei a adăugat că scandalul iscat anul trecut în Poliția Piatra Neamț cu polițiștii șpăgari a reprezentat o pată neagră atât asupra Inspectoratului, cât și asupra Serviciului pe care îl conduce.
A fost un deficit de imagine destul de puternic, din cauza acestei situații. Era și normal să se ajungă aici, dacă s-au apucat de prostii. Chiar și în aceste condiții, cred că efectivele Serviciului Rutier din Poliția Neamț au demonstrat că își pot face datoria corespunzător și pot asigura pentru toți cei care folosesc drumurile publice condiții de siguranță”, adaugă Asandei.
De la începutul anului și până la finele lunii trecute, polițiștii rutieri au constatat 531 de infracțiuni, dintre care 249 la regimul circulației pe drumurile publice. Drept urmare, au fost reținute 2207 permise de conducere – cu 542 mai multe față de aceeași perioadă a lui 2016. Și numărul amenzilor a crescut cu 2948 față de anul trecut, fiind înregistrate 30582 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe – 14.070 – s-au dat pentru viteză, care rămâne în continuare principala cauză a accidentelor rutiere, urmată de abaterile bicicliștilor, neacordarea de prioritate, abaterile pietonilor și cele ale căruțașilor
Zilnic, pe șoselele din județ acționează pe trei schimburi 12 aparate radar, dintre care trei montate pe autospeciale neinscripționate.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.