142 de școli fără niciun fel de pază!


Aproape jumătate din școlile nemțene nu au niciun fel de pază. Practic, 142 din cele 356 de unități de învățământ din județ nu au nici paznic, nici sisteme de supraveghere video monitorizate de o firmă specializată. Dintre acestea, 26 sunt în orașe, iar restul în mediul rural, a precizat șeful IPJ Neamț, comisarul șef Paul Tablan. Mai grav este că la 16 școli nu există nici măcar un gard care să împrejmuiască unitatea de învățământ, așa cum prevede legea. Administratorii acestor școli sunt pasibili de amendă
Au fost făcute demersuri și la Inspectoratul Școlar Județean Neamț pentru rezolvarea acestor probleme, dar principala responsabilitate din acest punct de vedere revine primarilor”, a punctat șeful Poliției Neamț. În același context, Tablan a vorbit și despre campaniile de prevenire a violenței în școli, derulate în fiecare an de instituția pe care o conduce, în parteneriat cu inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul Școlar. La unitățile cu grad de risc, au fost prevăzute patrule, mai cu seamă înainte de începerea orelor de curs și imediat după finalizarea acestora.
De remarcat este că numărul infracțiunilor din școli și din vecinătatea acestora este în continuă scădere. Dacă pe durata anului școlar 2015-2016 au existat 34 de incidente de acest tip, în perioada 2016-2017 au fost înregistrate cu 13 cazuri mai puțin.
„Îmbucurător ar fi dacă nu am mai avea deloc infracțiuni și fapte de violență în școli. Acest aspect rămâne, deocamdată, un scop pe care nu l-am putut atinge”, a conchis comisarul șef Tablan.
Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și comisarul șef Carol Adam, șeful Serviciului de Ordine Publică și comisarul Alexandra Lobodă, de la Compartimentul de Prevenire.

Alex SÎRBU

2 thoughts on “142 de școli fără niciun fel de pază!

 1. IPJ este un simbol al incompetentei,coruptiei si a lasitatii.

  A te ascunde in spatele unor legi facute de niste criminali pentru a justifica impotenta,indolenta si pasivitatea fata de cohortele de tigani infractori care au facut praf siguranta cetatenilor in acest judet/tara arata gradul de disolutie a acestui stat mafiot.

 2. individul acesta este de o inteligenta sclipitoare . pe langa faptul ca minte cu nerusinare , dupa logica domniei sale , problema sigurantei in scoli sta in paznicul de la intrare ! va dati seama , acest politist raspunde de siguranta copiilor in scoli !

  pentru mai multa siguranta in scoli : normal ar fi sa scoateti din birouri trantorii de la politia de proximitate , pe cei de la ordine publica , pe cei de la prevenire , etc.
  asta daca nu cumva sunt bagati , pana in gat , in infractiunile stradale , distributia drogurilor , ascunderea faptelor antisociale din scoli .
  intrebare : cate actiuni de combatere a traficului de droguri in scoli ati facut , in anii 2014 – 2017 , si in ce scoli . cerem un comunicat oficial .
  va duce capul sa faceti legatura intre cei doi nemteni retinuti in M Britanie si ceea ce se intampla in piatra – neamt ?
  cred ca cel mai mare pericol pentru siguranta in scoli sunteti voi si progeniturile voastre ( vezi cazurile de la sc. gen . 3 , spiru haret , forestier , cartianu , etc. ) .

Lasă un răspuns