140.000 lei! Altă belea pe capul CSM și Primăriei Roman: Justiția i-a dat dreptate antrenorului Florentin Pera!

Clubul de handbal romașcan are o altă belea majoră pe cap: plata a 140.000 de lei (1,4 miliarde de lei vechi) drept daune pentru fostul antrenor Florentin Pera, în urma procesului câștigat în prima instanță (cu drept de recurs), după cum a publicat deja prosport.ro.
Cum clubul romașcan are ca finanțator principal Primăria din Roman, rezultă că respectiva belea financiară – dacă va fi menținută sentința și de instanța superioară – cade tot pe umerii Primăriei, adică a bugetului local. Adică a contribuabililor din Roman.

“Tribunalul Timiş a obligat CSM Roman să-i plătească antrenorului drepturile financiare pentru perioada 1 iunie 2016, timp în care Florentin Pera era sub contract cu vechiul club HCM Roman, şi până la 6 aprilie 2017, data pronunţării.
Instanţa a stabilit că noul club CSM Roman avea obligaţia legală să preia contractul lui Florentin Pera, indiferent de prevederile regulamentelor Federaţiei Române de Handbal. Prin urmare, instanţa a constatat că regulamentul FRH care permite transmiterea locului în Liga Naţională de la un club la altul fără preluarea obligatorie a sportivilor şi antrenorilor contravine dispoziţiilor legale!”, scrie proSPORT, punctând un lucru bine cunoscut de orice jurist: nu poți prelua o entitate juridică doar cu activul (adică doar cu partea pozitivă, în cayul de față locul în Liga 1 de handbal) și să ignori pasivul (datoriile la jucători sau antrenori).

Tabele semnate în fals?

“În vara trecută, echipa din Roman a trecut de pe un CIS pe altul, de la HCM la CSM, iar ca dovadă în acest sens a depus la FRH inclusiv un Tabel Nominal cu toate semnăturile jucătoarelor şi staff-ului tehnic, prin care declarau că au primit toate drepturile financiare inclusiv luna mai 2016 şi că nu mai au nicio pretenţie financiară sau de altă natură de la HCM Roman. Florentin Pera a contestat tot timpul acel tabel, susţinând că este un fals, printr-o declaraţie scrisă Diana Druţu a declarat la rândul ei că acel tabel nu a fost semnat, ProSport a obţinut, de asemenea, câteva declaraţii sub protecţia anonimatului de la handbaliste sub contract cu CSM Roman în acest moment, care au confirmat la rândul lor că nu au semnat un astfel de table”, mai scrie proSPORT.

”S-a demonstrat în cele din urmă că acest demers pe care l-am făcut a fost corect, justificat. Mă bucur că s-a făcut dreptate şi le mulţumesc celor care m-au susţinut în această perioadă, care nu a fost deloc uşoară, în primul rând celor doi avocaţi care au făcut o treabă foarte bună. Am trecut prin multe momente dificile, mi-a fost foarte greu ştiind că aveam dreptate, dar le-am depăşit”, a declarat antrenorul Florentin Pera, care acum ar fi fost suspendat de Federaţia Română de Handbal, dacă ultima instanţă sportivă, Comisia de Apel, nu ar fi casat decizia Comisiei de Disciplină, adică suspendare pe 6 etape! Cu această decizie, Florentin Pera se poate îndrepta în instanţă inclusiv împotriva Comisiilor FRH şi Consiliului de Administraţie.

”Aşteptăm o decizie definitivă în acest caz, iar în funcţie de aceasta vom alina şi regulamentele. Nu am mai avut niciodată un astfel de caz în handbal. În momentul în care vom avea sentinţa, va fi analizată în Consiliul de Administraţie şi se vor lua măsurile în consecinţă”, a declarat Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal.

Contestații care pot duce la depunctarea CSM Roman

<<Rămâne de văzut şi ce efecte din punct de vedere sportiv va produce Hotârârea Tribunalului Timiş în cazul ”Pera”. HC Zalău, spre exemplu, a depus contestaţie la ambele meciuri cu CSM Roman din acest sezon, susţinând atât la meciul tur, cât şi la cel retur că gruparea din judeţul Neamţ a indus în eroare Federaţia Română de Handbal, Comisiile abilitate şi Consiliul de Administraţie prin depunerea unor acte false în 15 iunie 2016, prin care anunţa trecerea de la HCM la CSM. Tot clubul din Sălaj a indicat faptul că după această dată, Roman a eliberat nişte ordine de plată prin care a achitat pe 4 iulie salariile jucătoarelor şi antrenorilor aferente lunii mai (conform regulamentului FRH, trecerea de pe un CIS pe altul nu poate fi făcută dacă nu s-au făcut plăţile la zi). Mai mult, Consiliul Local Roman a aprobat pe 26 iulie 2016, prin Hotărârea nr. 157, preluarea de către CSM Roman a echipei de handbal feminin HCM Roman, după 41 de zile de la depunerea actelor la Federaţie. Ambele partide dintre Zalău şi Roman s-au terminat la egalitate, trupa lui Gheorghe Tadici solicitând ca ambele să fie omologate cu 10-0.>>, mai scrie proSPORT.

Oficialii clubului Roman s-au ferit deocamdată să comenteze pe marginea deciziei, aşteptând pentru început să intre în posesia sentinţei, au mai notat jurnaliștii publicației sportive. În funcţie de motivarea acesteia, clubul va decide dacă va face Apel.

Sentința de la tribunal este executorie: banii trebuie dați cât mai repede!

Deși sentința de mai sus nu este definitivă (aceasta permite cale de atac la instanța superioară), ea este EXECUTORIE, scrie proSPORT, adică trebuie plătită cât mai repede, altminteri, prin intermediul unui executor judecătoresc, petentul poate bloca conturile echipei de handbal.

<<Horărârea dată de Tribunalul Timiş este executorie, dar nu şi definitivă. CSM Roman este obligată să-i achite antrenorului drepturi financiare în valoare de aproximativ 120.000 de lei, precum şi daune morale în cuantum de 20.000 de lei>>, este concluzia articolului din proSPORT.

George DUMITRU / sursa foto: proSPORT

 

One thought on “140.000 lei! Altă belea pe capul CSM și Primăriei Roman: Justiția i-a dat dreptate antrenorului Florentin Pera!

Lasă un răspuns