14 mii de mașini înmatriculate în șase luni!

Acesta este bilanțul activității Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Neamț pentru primul semestru al acestui an. Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Neamț, în subordinea căreia funcționează Serviciul, au fost primite și verificate documente pentru înmatricularea a 14.004 vehicule, cu 6093 mai multe decât în primele șase luni ale anului trecut. Practic, numărul dosarelor de îmatriculare aproape că s-a dublat față de aceeași perioadă a lui 2016, odată cu eliminarea taxei auto. În momentul de față, parcul auto din Neamț numără 141.717 vehicule.
În perioada menționată au fost efectuate 1.131 operațiuni de radiere atât în baza automată cât și în cea manuală. Totodată au fost verificate și primite documente pentru atribuirea unui număr de 9.610 numere provizorii.
În vederea soluționării cu celeritate și profesionalism a solicitărilor cetățenilor, începând cu luna februarie 2017 s-a luat măsura suplimentării cu încă un ghișeu pentru primirea documentelor de înmatriculare. Astfel, îi pot asigura pe toți nemțenii că primesc plăcuțele de înmatriculare în aceeași zi în care depun documentele. Vreau să menționez aici și efortul pe care angajații acestui serviciu îl depun pentru ca activitatea să se desfășoare, în ceea ce privește relația cu cetățenii, fără sincope”, a declarat prefectul Vasile Panaite.
În baza Ordinului M.A.I. 1501/2006 au fost înaintate un număr de 84 dosare de înmatriculare pentru verificare la D.R.P.C.I.V pentru deținătorii de vehicule care nu au putut prezenta în original documentele de înmatriculare străine, în prezent 112 dosare fiind în curs de verificare.
De asemenea s-au furnizat date și primit documente pentru pierderea unui număr de 227 certificate de înmatriculare și a 168 cărți de identitate a vehiculului. Potrivit aceluiași bilanț, au fost primite și soluționate în termenul legal un număr de 2.602 adrese, 1.556 fiind de la persoane fizice și 1.046 de la instituții și persoane juridice. În cursul semestrului I al acestui an au fost valorificate 41.158 plăci cu numere de înmatriculare din care tip A – 40.895, tip B – 98 , tip C – 165 pentru care s-a încasat suma totală de 1.213.949 lei.
Încă de acum cinci luni, programarea privind prezentarea la ghișeu în vederea depunerii documentelor de înmatriculare a vehiculelor se poate face și online, ghișeul nr. 2 fiind folosit și pentru această activitate.

Alex SÎRBU

One thought on “14 mii de mașini înmatriculate în șase luni!

Lasă un răspuns