1,37 mg/l pe alcooltest, pentru un șofer!


Aceasta este valoarea record pe care aparatul destinat testării alcoolscopice a indicat-o în cazul unui șofer. Potrivit responsabililor IPJ Neamț, mașina pe care o conducea bărbatul a fost trasă pe dreapta la finele săptămânii trecute, pentru un control de rutină, prilej cu care s-a trecut și la testul cu fiola.Ținând cont de faptul că în sânge concentrația de alcool este dublă, bărbatul era aproape de comă alcoolică. Șoferul a rămas fără permisul de conducere și s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult decât atât, bărbatul riscă să stea după gratii între unu și cinci ani, pentru că îmbibația alcoolică din sânge depășește 0,8 g/l alcool pur.
Aceeași soartă au avut-o alți cinci curajoși care s-au urcat la volan după ce au băut. Ei au fost prinși la Ștefan cel Mare, Grințieș, Bicaz, Pipirig, Valea Ursului și Gârcina.
Polițiștii atrag încă o dată atenția asupra faptului că alcoolul și volanul sunt incompatibile și-i sfătuiesc pe toți conducătorii auto să nu se urce la volan după ce au băut, pentru că pun în pericol atât viața lor, cât și viețile celorlalți participanți la trafic.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns