13 cartușe de țigări de contrabandă și 5 litri de alcool, confiscate

Doi bărbați, de 57 și 65 de ani, din Piatra Neamț care dețineau pachete de țigări și țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă au fost prinși ieri, în urma controalelor efectuate de oamenii legii.
Potrivit comunicatului de presă al IPJ Neamț, de la prima persoană au fost ridicate 22 de pachete de țigări, respectiv 437 de țigarete, de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, care ar trebui supuse unui regim vamal. Din standul celui de-al doilea bărbat au fost ridicate 20 de pachete ţigări, fără timbru de provenienţă.
În urma verificărilor efectuate în Piața Haralambie, au fost confiscate 95 de pachete țigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, precum și cantitatea de 5 litri alcool, marfă susceptibilă a proveni din contrabandă. În urma acțiunii au fost întocmite patru dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiuni de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.