12.500 lei pentru 45 de minute! Amna cântă la Ziua Marinei pe mai mulţi bani decât iau Plăieşii şi Gribincea!

12.500 lei ar urma să încasezeze Amna la Ziua Marinei din Bicaz (care are loc pe 15 august), conform unui document pe care îl considerăm doar un draft al organizatorilor, ajuns la Redacţia Vestea.

Solista Amna ar presta pentru aceşti bani un program artistic de 45 de minute, împreună cu bandul propriu şi cu dansatorii aferenţi.
Pe locul 2 în topul cheltuielilor evenimentului ar fi „scenă, sonorizare, lumini”, cu 9600 lei, urmate la mică distanţă de artificiile de 8000 lei.
6000 lei sunt preconizaţi pentru premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie şi cu 200 lei (adică 5800 lei) este onorariul pentru Viorica Macovei (fără orchestră sau dansatori).
5500 lei sunt bugetaţi pentru premii la competiţiile sportive şi alţi 3500 lei pentru promovare (şi materiale de publicitate şi popularizare în media).

Cifrele de mai sus sparg mitul banilor aruncaţi pe publicitate la astfel de manifestări (sub 10 la sută, de mai bine de două ori mai puţin decât pentru artificii, de exemplu) dar aduc şi alte informaţii interesante.
De exemplu, saltul spectaculos al onorariului pentru Amna. Artista a avut anul trecut spectacole (cu band şi dansatori) la care negocierea onorariului a plecat de la 1500 de euro. Acum, preţul e unul aproape dublu, de 2700 euro.

Foarte interesant e că şi artificiile ajung la un preţ apropiat de cel al ansamblului de scenă-sunet-lumini. În timp ce scena şi celelalte scule presupun transport şi montaj mai sofisticat şi o echipă consistentă de oameni (care în ziua respectivă stau de dimineaţă până noaptea), la partea de artificii e vorba de maxim „2 artificieri”, deci dacă nu s-a scumpit colosal în ultimele zile praful de puşcă chinezesc, compararea celor două cifre poate da o sugestie tinerilor care nu ştiu ce să facă în viaţă: treceţi pe artificii şi pocnitori!

Dacă punctul 7 (întreceri sportive) are reper financiar în punctul 2 (premii sportive), punctul 8 (cântec şi joc cu formaţiile locale) e complet nebugetat. Zero lei, zero bani pentru artiştii locului. Probabil, dacă va fi foarte cald, se va îndura cineva şi le va da o apă minerală de la masa de protocol…

Revenind la preţul interesant pe care îl pregătesc gazdele pentru Amna (12.500 lei). Ca o comparaţie, Ansamblul Folcloric Plăieşii (din Republica Moldova) cu tot cu celebrul Nicolae Gribincea cântă în acest an pe bani ceva mai puţini decât Amna (undeva la 11.000 lei). Iar recitalul plăieşilor de peste Prut este de 60 de minute (poate chiar mai mult, cu tot cu bis), nu de 45 de minute.

„Banii nu pot cumpăra, ce-ţi dau eu din inima mea”, spune cântăreaţa în piesa „Banii”, al cărui videoclip îl puteţi urmări mai jos. Aşa e, banii nu au legătură cu inima ci cu cardul unora. 

Apropos, cu aceeaşi bani, 12.500 lei, autorităţile locale din Bicaz ar fi putut plăti multe altele. De exemplu, o tabăra de 5 zile pentru 30 de copii cu rezultate bune la învăţătură sau pentru cei ai căror familii nu-şi permit acest „lux”.

D.V.
sursa foto – facebook AMNA

 

Lasă un răspuns