1000 de lei pentru Bogdan! Al doilea spectacol din Turneul „Scoateţi steagul la vedere” a devenit eveniment caritabil

Spectacolul cu numărul 2 din Turneul „Scoateţi Steagul la vedere” – desfăşurat vineri seara la Hanul Răzeşilor a căpătat şi o componentă caritabilă. Aproape de finalul concertului, prezentatorii au făcut o scurtă referire la cazul băieţelului de 11 ani care are nevoie de un transplant de plămâni (Şi tu îi poţi salva viaţa! Un copil de 11 ani are nevoie de transplant de plămâni!). Şi deşi colecta nu fusese anunţată dinainte, în castronul de lemn folosit pe post de bol şi purtat printre mese de şefa Hanului (Mariana Chiriac) s-au adunat, în primă fază, 890 lei.

La numărarea banilor, cineva a mai dat 20 de lei, altcineva încă 100 de lei şi astfel, per total, a fost strânsă suma de 1010 lei. Banii au fost predaţi sâmbătă dimineaţa, la ora 8, tatălui copilului.

Revenind la spectacol, trebuie menţionat că acesta a fost, clar, un succes. Peste 130 de spectatori au fost prezenţi, şi-au luat porţia de muzică şi poezie oferită de Grupurile Folk EU CRED şi FLORILE CEAHLĂULUI. Nu au lipsit nici surprizele (au căzut victime chiar colegi din presă), nici momentele care au descărcat bateriile telefoanelor celor care au vrut să le arate şi altora mesajul de suflet al acestui eveniment.

„Să cântaţi neapărat şi STĂPÂNI LA NOI ACASĂ!”, au strigat, de mai multe ori, voci din public, cu referire la piesa din videoclipul care se apropie de un milion de vizualizări.

Spectacolul a avut nu doar muzică şi vers ci şi un scurt moment de mesaje de suflet, transmise publicului de prof. univ. Constantin Dram (Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi), Vasilica Creţu (primar Dobreni), Ion Asaftei (vicepreşedinte CJ Neamţ), Bogdan Gavrilescu (viceprimar Piatra Neamţ).

Ca de obicei, au fost mulţi spectatori veniţi din diverse colţuri ale judeţului. Ba o familie din Roman (Gabriel Butnaru) a fost prezentă şi la spectacolul de la Hanul Răzeşilor după ce, în urmă cu câteva săptămâni, asistase şi la concertul de la Tîrgu Neamţ. Iar la finalul spectacolului a fost nevoie de o adevărată sesiune foto pentru cei care au ţinut să rămnă şi cu o astfel de amintire de la acest eveniment.

Organizatorii au decernat şi două diplome de recunoştinţă pentru sprijinul acordat în relizarea acestui demers artistic (obicei care va continua şi la celelalte 8 spectacole care mai sunt din seria de 10) lui Ionuţ Corfu (TVMNEAMT.ro) şi Ion Asaftei (vicepreşedinte CJ Neamt).

Casetă tehnică:
Spectacol de folk şi poezie cu Grupurile Folk EU CRED şi FLORILE CEAHLĂULUI
Cristina Marin, Elena Ropotoaia, Marius Coşerariu.
Organizatori: Asociaţia EU CRED, Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare, TURN TV, VESTEA.net
prezentator: Talida COZMA
sunet: Constantin NEDELCU
manager video: Gabriel MUNTEANU
operatori video: Flavius CORFU, George VINCA
director turneu: Daniel VINCA

V.N. / foto: Cornel DUCULESCU, Vestea

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns