100! Tanti Ileana Apostol, ou roșu ciocnit cu primarul de Răucești, la un secol de viață!

A fost sărbătoare mare azi în comuna Răucești – și nu e vorba doar de a 3-a zi de Paști ci de faptul că un adevărat stâlp al satului și comunei cu același nume a fost sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani.

De fapt astăzi a făcut deja 100 de ani și o zi, tanti Ileana Apostol (cum îi spune toată lumea) fiind născută pe data de 29 aprilie dar familia ei preferând ziua de azi ca să ajungă la eveniment și nepoții și strănepoții aflați mai departe…

S-a umplut curtea: copii, nepoți, strănepoți, soții și soțiile acestora, împreună cu celebra Fanfară de la Răucești dar și cu primarul Dumitru Bălăjel i-au cântat sărbătoritei Mulți Ani Trăiască. De fapt, așa cum o viață întreagă a împărțit totul cu cei din jurul ei, și urările de azi le-a împărțit cu fiul ei, Ticuță Apostol, care și el a împlinit 80 de ani. Tanti Ileana a avut 2 băieți și 3 fete dar unul din băieți s-a dus la Domnul la fel ca și bărbatul ei. Și azi, femeia a amintit de „omul și băiatul care s-au dus…”

Primăria din comună, primarul Dumitru Bălăjel au fost parte și „complici” la această sărbătoare de suflet. Flori, tort, fanfară, o „plachetă VÂRSTA DE AUR” și un cadou simbolic într-un plic au fost doar câteva din detaliile puse la punct de reprezentanții administrației locale.

Primarul Bălăjel a și ciocnit un tradițional ou de Paști cu mătușa care dacă fizic nu mai are energia de altădată este în schimb foarte lucidă și atentă la tot ce e în jur.

„Astăzi noi i-am oferit foarte puțin acestei femei deosebite, ea a fost ce-a care ne-a dăruit din energia și bucuria ei de a trăi viața. Tanti Ileana Apostol este o adevărată luptătoare, o femeie care nu s-a lăsat biruită de greutățile vieții și a luptat exemplar pentru familia ei, pentru copii ei. A prins două războaie, foamete, vremuri grele dar a luptat și cred că Dumnezeu ne-a lăsat-o în continuare să ne bucurăm de ea și de exemplul ei. Are o familie foarte frumoasă, evident că și numeroasă, o familie luminată aș putea spune, așa ca după sufletul ei. Îi mai urez încă o dată La Mulți Ani și spun că e mereu puțin, foarte puțin, ce facem noi pentru acești oameni minunați care parcă par coborâți din cărțile de istorie”, a precizat primarul Dumitru Bălăjel în exclusivitate pentru Vestea.

D.V.

Lasă un răspuns