10 morți, 10 zile! „Nici un vinovat. Nicio arestare! Nimic!”

10 zile au trecut de la tragedia de la Piatra Neamț în care 10 pacienți au fost uciși cu zile în incendiul care a avut loc la Secția ATI de la Spitalul Județean Neamț.
Și deși acum nu a mai fost vorba de vreun club (Colectiv) în care oamenii să fi mers să se distreze ci de niște pacienți aflați în grija instituțională a statului și autorităților județene (Spitalul este în subordinea CJ) și deși sunt multe informații neoficiale care arată că ar fi vorba și de alte detalii foarte grave, peste ancheta anunțată cu tam-tam a Parchetului General s-a așternut o liniște completă.
Cei 10 pacienți uciși cu zile au fost înmormântați, între timp au mai murit vreo 4 prin spitalele unde au fost transferați și nimeni nu spune dacă în cazul ultimelor e valailă sau nu ipoteza că moartea acestora ar fi putut fi grăbită de deconectarea de la aparate și oxigen.
Un punct de vedere fix în acest sens, care arată acuzator spre anchetă a fost emis și de avocatul Iulian Urban, fost senator: „Din cei 18 bolnavi de la ATI Neamt mai traiesc doar 2.
Nici un vinovat. Nicio arestare! Nimic!
Ii tineau inchisi sub cheie in ATI ca pe animale desi erau oficial arondate 50 cadre medicale platite cu mii $ pe luna!”.

În tot acest timp, românii au putut vedea un Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț, făcând naveta pe la televiziunile centrale (ca și atunci când presa a arătat că pacienții primesc lături în loc de mâncare) și spunând că e vina Ministerului pentru tot ce s-a întâmplat, că doar CJ-ul pe care îl conduce are doar (!) rol administrativ.
Mai mult, sub pretextul că se poziționează de partea cadrelor medicale, Arsene a pledat în favoarea tuturor deciziilor greșite luate, de-a lungul timpului, de managerii de la Spital puși chiar de el.

D.V.

3 thoughts on “10 morți, 10 zile! „Nici un vinovat. Nicio arestare! Nimic!”

 1. Domnule Vinca, sper ca veti publica si aceast comentariu!In primul rand, cred ca nimeni nu neaga responsabilitatea politica a presedintelui CJ ,Arsene, pentru aceasta tragedie!Totusi, ,mai sunt si alti responsabili, in masuri si „grade ” diferite care, din pacate, incearca sa se fofileze…As enumera, intr-o ordine a raspunderii:
  1.Membrii Consiliului de admnistratie ai spitalului din ultimii ani, inclusiv dei fara drept de vot!Poate lumea nu stie, DSP are doi reprezentanti cu drept de vot , si mai exsita pe acolo si seful Colegiului medicilor si seful sindicatului asistentilor medicali.
  2.Conducerea DSP care are atributii directe , conform legii, in organizarea si finantarea activitatii ATI!
  3.Medicul infectionist delegat de DSP la spital.
  4.Consilierii judeteni care au votat actualul Consiliu de administratie;
  5.Reprezentantii ISU Neamt care au avut in atributii obiectivul de la spital;
  Si inca ceva, va rog nu mai raspanditi informatii false:usile de la la saloanele ATI NU au fost incuiate, este o miniciuna!Iar pacientii transferati la alte spitale nu au murit ca urmare a incendiului, ci ca urmare a afectiunilor si, de ce nu, a proastei ingrijiri primite!Inteleg lupta politica, dar trebuie respectat adevarul si , firste, pedepsiti toti vinovatii, indiferent de tabara din care fac parte…

 2. Observ ca se publica doar comentariile care convin …Adio, Vestea, ramai doar cu sponsorii sa te citeasca…

  Admin – eu zic să nu vă turați.
  Comentariile apar în site dar doar cu moderare, de asta este un delay. Cu moderare, din motiv de postaci zelosi si de injuraturi…
  Cred că aveti sute de comentarii in acest site, asa ca rolul victimei nu vi se potriveste deloc.
  Cand intri in casa cuiva, nu tropai cu bocancii, asa ca la urmatorul stuchit la furca similar, poate va dam un block educativ. Ca sa o puteti face pe victima… 🙂

 3. Arestari eventual vor aparea dupa 6 decembrie,nu mai devreme. Sau fix inainte,eventual din cei cu „orientare nesanatoasa”……In orice caz,cineva trebuie sa plateasca pt asta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.