10 lovituri de cuțit date băiatului de 16 ani de tatăl său! Una a secționat carotida, alta a fost în zona inimii!

Cel puțin 10 lovituri de cuțit au fost date de Florin Petrache (60 de ani) fiului său de 16 ani în încăierarea de ieri dimineață, în urma căreia adolescentul a și decedat, relevă un prim raport al medicilor legiști, ajuns pe masa procurorului de caz.

„Una dintre loviturile date cu cuțitul a secționat carotida băiatului. O altă lovitură aplicată la nivelul toracelui a fost în zona mușchiului miocardic (NR – peretele muscular al inimii). Deocamdată vorbim de un prim raport al medicilor legiști, îl putem numi preliminar. Deci băiatul are vreo 10 lovituri și tot atâtea și bunica acestuia. În cazul femeii, lovitura care pare să fi dus la deces este una la nivelul toracelui, din spate, cu pneumotorax (N.R. – acumulare de aer în plămâni)”, a declarat pentru Vestea procurorul criminalist Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Suspectul Florin Petrache și-a recunoscut fapta iar astăzi a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat și distrugere prin incendiere. Ieri dimineață, Petrache și-a înjunghiat mortal fiul (Florin Petrache, 16 ani, elev în clasa a 10-a la Liceul de Artă Victor Brauner din Piatra Neamt, clasa de Muzică, specialitatea Saxofon) și soacra (68 de ani), după o discuție tranformată în scandal cu cea din urmă, după care a dat foc la locuința care de fapt a fost miza de la care a pornit scandalul și tragedia.

Convins că soacra este foarte vinovată de situația respectivă, agresorul a început să o lovească cu cuțitul, moment în care s-a trezit băiatul, a intervenit ca să-și salveze bunica iar bărbatul a continuat să lovească cu disperare în ambele victime.

Soția criminalului, aflată în Italia, îl anunțase că divorțează, casa construită de familie era pe terenul și numele soacrei iar bărbatul fusese amenințat că va fi alungat de tot după ce primise în urmă cu ceva timp acces la doar o cameră. De aici, după cum a declarat bărbatul în fața anchetatorilor, i-art fi venit toată „nebunia”…

Daniel VINCA

 

 

Lasă un răspuns