10 indicii ca să-ţi dai seama cât eşti de cocalar! plumbul zilei

Prietene – nu-mi eşti prieten nici pe naiba, dar îţi zic aşa ca să nu creez o barieră de la început – ţi-au mai spus unii alţii că eşti cocalar. Adică neam prost! Evident că nu îi crezi, zici că or fi invidioşi pe „succesurile” tale dar fie că ai început, totuşi, să te întrebi ce o fi aia sau cât eşti de neam prost, bifează DA sau NU la enunţurile de mai jos, adună DA-urile şi îţi spun IO la final care e scorul:

1.E lună de toamnă, la 7.30 seara e deja aproape întuneric şi tu mergi prin oraş cu geamul dat jos la maşină şi cu muzica tare. Ei bine, cei de pe trotuar sau de la terase nu aud doar biturile care-ţi plac ci sunt convinşi şi că eşti cocalar! Nu contează ce muzică asculţi, tot cocalar eşti. Sau, dacă vrei o departajare, dacă din difuzoare ţipă Salam eşti cocalar-manelist, dacă se aude ACDC eşti cocalar-rocker. Dar tot cocalar!…

2.Dacă toată planeta trebuie să-ţi vadă lanţul de aur de la gât, indiferent că eşti la plajă sau la bairam în cămaşă şi sacou, eşti clar cocalar. Cine te-a învăţat că afişarea obstinentă a unui lanţ, la gâtul unui bărbat, e semn de inteligenţă sau de bunăstare, tot cocalar a fost!

3.Dacă fetele care acceptă să se hlizească cu tine sunt „de gaşcă” iar alea care îţi întorc spatele sunt „curve proaste”, eşti un biet cocalar pentru care sunt acri strugurii la care nu ajunge. Iar când foloseşti expresia aia cu „Xxzde proaste” să nu uiţi, totuşi, că şi mă-ta tot pe acolo te-a scos. Deci un misogin prost = cocalar, ai priceput?

4.Ai mania bancurilor spuse sau postate pe facebook, a zicerilor copiate (poate uşor modificate)? Oricând, oriunde, indiferent de context, de moment, de cine mai este la masă? Crezi că vorbele astea de duh sau bănculeţele plagiate (că tu le etalezi de parcă ţi-ar aparţine) te fac mai deştept decât eşti? Vai de capul tău de cocalar frustrat!…

5.Auzi un enunţ, nu eşti de acord cu el şi vrei să-l combaţi. În loc de argumente pe subiect dezgropi morţii cu privire la cel cu a cărui părere nu eşti de acord, îţi canalizezi energia în a spune că ăla/aia e beţiv/curvă, prost/curvă, nebun/curvă…? Dar tu chiar eşti cocalar!

6.Ai trecut prin examene diverse cu şpăgi date de mă-ta sau cu portbagaj plin cărat de tac-tu la proful care te credea loază şi acum dai lecţii de corectitudine, ai trăit şi supravieţuit doar prin pile şi mită şi acum vorbeşti despre meritocraţie şi principii? Eşti cocalar emancipat dar tot cocalar!

7.Ai lins clanţa la un partid (să spunem PDL dar poate fi oricare altul), erai în stare să numeri şi scamele viitoare de pe sacoul vreunui lider şi între timp, dacă tot te-ai pupat cu altă gaşcă politică, arunci cu flegme în tovarăşii de ieri? Eşti cocalar pulitic! Cu U!

8.Te pricepi la tot şi la toate, de la socializare la silicoane, de la politică la botox, de la administraţie la PR, de la presă la terase, de la agricultură la IT şi tot aşa, „să moară mama”? De fapt nu ştii nimic ca lumea, eşti un păcălici, Arici-Pogonici, un şmenar de idei, adică… un cocalar!

9.Dacă mergi la grătar şi toată pădurea plus şapte văi trebuie să audă “muzica ta” iar la plecare ţi-ai lăsat dozele goale, pet-urile şi alte resturi la faţa locului e încă o dovadă că nu ai cei 7 ani de acasă, deci eşti cocalar sută la sută!

10. Pentru tine e mai importantă idea de modă şi de a epata decât să arăţi rezonabil? Eşti în stare să porţi tricou mulat desi în loc de pectoral ai ţâţe evidente şi colăceii de la burtă se revarsă generos? Pantalonii cu turul lăsat spre genunchi stau ca naiba pe tine (ştii, e faza aia că parcă te-ai scăpat atunci…) dar tu îi porţi că la fel se îmbracă alţi şmecheri? Cocalar!

 

Rezultate! Cocalarii adevăraţi sunt duşmani cu sinceritatea. Scorurile de mai jos sunt pentru excepţiile de la regulă. Bifează DA sau NU la punctele de mai sus. Adună DA-urile!
a.între 1-3 DA / tu chiar mai ai o şansă. Poate te-a virusat anturajul, poate lipsa de lectură, poate ai avut o deziluzie în dragoste. Schimbă-ţi viaţa, chinuieşte-te o lună să afli unde sunt localizate biblioteca şi librăriile unde se vând şi cărţi şi ia-o de la început, cu lecturile obligatorii din şcoala primară. Poate – cine ştie? – se întâmplă o minune din ciclul „a doua şansă”;
b.4-6 DA / E naşpa. Da, eşti doar pe jumătate cocalar dar este evident că îţi doreşti mai mult de atât, să ajungi la nivelul cocalarilor pe care îi ai drept model. La tine tratamentul trebuie să fie mai dur, şoc chiar: lectură, consult psihiatric, renunţare totală la emisiunile cu proastele şi idioţii invitaţi de Capatos… Nu vreau să te descurajez dar e chiar grav…
c.7-9 DA / Pe bune? Ai completat singur chestionarul? Nu cred! Mai curând vreo rudă sau vreo prietenă care chiar vrea să fie sinceră cu tine, să te vezi ca într-o oglindă. Păcat! E (cam) prea târziu, nici nu meriţi pe cineva pe lângă tine. Mna, nu vreau să te descurajez. Dacă vrei să încerci o reabilitare (tare greu, of, of!) cred că trebuie să fie pe bază de izolare totală, pe la vreo mănăstire în creierii munţilor sau în cămaşă de forţă. Oricum, greu spre imposibil!
d.10 DA / Tu eşti ştiinţific şi statistic irecuperabil. Şanse – 0! Un sfat şi pentru tine? Fie! Încearcă să obţii un loc la Zoo, unde au maimuţe. În aceeaşi cuşcă!

Daniel VINCA

 

 

Lasă un răspuns