10 derbedei reținuți după bătaia cu topoare și pari de la Tîrgu Neamț

10 huligani din cei circa 60 implicați aseară în bătaia de la Tîrgu Neamț au fost reținuți de Poliție, urmând a fi preyentați instanței cu propunerea de arestare preventivă, anunță un comunicat al Primăriei Tîrgu Neamț care citeayă surse din Poliție.

„Au fost identificate 10 persoane cu vârste cuprinse între 27 și 46 de ani, din localitatea Vînători- Neamț. Au fost conduse la sediul Poliției și audiate, iar împotriva lor s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Acestea au fost încarcerate în arestul IPJ Neamț, iar astăzi urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț cu propunerea luării unei măsuri preventive.
În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare”, anunță sursa citată.

Neoficial circulă informația că ar fi fost răniți serios (chiar capete sparte) vreo 3 participanți la altercația în care au fost aruncate topoate, bâte etc dar că răniții, de etnie rromă, nu s/au prezentat la spital și nici nu se vor constitui ca părți vătămate pentru a putea negocia apoi, direct, despăgubiri.

De obicei, astfel de daune sunt stabilite la judecata țigănească, numită Stabor.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns