„În 10 ani nu am primit un pix sau o coală de hârtie!” Mii de poliţişti din România confirmă dezvăluirile din Vestea, că au fost transformaţi în cerşetori…

Peste 25.000 de cititori au intrat în site-ul Vestea ca să lectureze articolul <<Polițiștii din comune cerșesc carburant și investiții la Post consilierilor locali! Mașinile de serviciu de la județ, taxiuri pentru șefi! (Frăția Comisarilor – 5)>>. Atenţie, vorbim de VIEW în site nu impact pe facebook sau altceva.

Mai mult de jumătate din cititorii respectivi sunt poliţişti din toată România, jandarmi, angajaţi ISU sau din alte structuri MAI. Facem aprecierea respectivă întrucât am urmărit viralitatea respectivului articol, felul în care el a fost sharuit (pe conturi personale, pe pagini, pe grupuri diverse sau dedicate acestor salariaţi) de sute şi sute de ori, mulţi din cei care au promovat articolul fiind poliţişti, lideri sindicali din Poliţie etc.

Iar foarte multe comentarii, atât de la civili cât şi de la poliţişti, confirmă situaţia sesizată de Vestea, aduc noi detalii dar şi explică ce înseamnă această situaţie în care oamenii legii nu au minimum de materiale necesare (hârtie de scris, combustibil) pentru a-şi face datoria. Spicuim:

Marius Poenariu Situatia indicata se aplica si la casele mari, o lipsa totala de suport logistic, in 10 ani nu am primit un simplu pix sau o coală de hârtie.
Bala Claud Confirm. Singuri am pus centrala termica, calorifere, termopane, parchet, lambriu…etc!
Doru Cătălin Nu scrie papetărie pe noi… (dacă am coală și pix…iti dau…dacă nu…ura și la gară ! )

Alţi poliţişti explică cum şefii le dau în loc de materiale lozinci comunistoide, că sunt obligaţi să se descurce cum pot (asta însemnând să cerşească de la angajaţi de la alte instituţii sau de la cetăţeni. Un exemplu: <<Am mai afirmat asta, din cauza lipsei de interes față de instituție a celor care ar trebui să aibă grijă de ea, ajungi să cerșești la propriu carburant, coli de scris sau tot felul de alte asemenea lucruri necesare pentru a putea să-ți desfășori activitatea. Nu poți să-i spui unui om care vine să-și verse ”oful” la tine ”nu pot să vă iau plângerea pentru că nu am coli de scris”. Cum nu poți să-i spui unei femei care îți cere disperată ajutorul pentru că nu mai ai benzină în mașina de serviciu. Intri într-un cerc vicios. Și apoi ne mai mirăm de ce polițiștii nu mai au curaj să ridice capul. Pe de o parte ți se cere să fii integru, să aplici legea fără niciun fel de excepție, pe de altă parte nu ți se asigură aproape niciun suport logistic, fiind lăsat să te ”orientezi” pe lângă autoritățile locale, obligând la propriu polițiștii să facă anumite concesii, să se umilească în fața primarilor, chiar dacă polițiștii nu își doresc așa ceva. Pentru că la post nu ai coli de scris, nu ai pixuri, nu ai capse, agrafe, capsator, perforator, pastă corectoare, plicuri, nu ai copiator, nu ai toner pentru imprimantă, nu ai coperți pentru dosare, nu ai destulă benzină, mașinile stau să se rupă în două, iar posturile de poliție sunt aproape în paragină. Ți se bagă placa aia comunistă cu ”omul sfințește locul”. Ce o însemna asta? Să chemăm părintele să cânte ceva cu aghiazmă? Nu poți să fii în 100 de locuri în același timp, fiind un singur polițist la un post sau mai grav, să nu existe niciun polițist. Polițiștii de la posturi, nu numai ei, dar în special acești colegi, se confruntă cu greutăți imense. Să sfidăm realitatea înseamnă să ne împrietenim cu ridicolul. Cam aici s-a ajuns.>>

Şi mai fermi sunt unii poliţişti pensionari (aceştia chiar că nu au ce pierde) care arată cum subordonaţii nu doar că trebuie să „de descurce” pentru funcţionarea Postului de Poliţie dar li se dă de înţeles că e bine să mai treacă aşa, cu cadouri, pe la şefi.
Liviu Danciu : <<Majoritatea sefilor din politia romana,sunt niste jeguri penale. Esti bun daca le dai spaga, tot felul de cadouri, daruri si suveniruri si uite asa sunt multi lingai (subalterni) care beneficiaza de salarii de merit si alte sporuri, pentru a obtine niste pensii nesimtite, ca si sefii pe care i-au avut. Am avut si eu astfel de sefi, dar le-am dat prin gurita, nu le-am dat spaga si etc>>.

Unii dintre internauţi aşează în contrapondere lipsa de bani pentru materiale uzuale şi necesare (papetărie, combustibil etc) cu cheltuirea foarte lejeră a unor fonduri, tot de către Poliţie, pe destinaţii cel puţin controversate. Sunt astfel aduse în discuţie fondurile pentru chirii (spunându-se că în foarte multe cazuri e vorba de fraudă, că respectivii poliţişti nu stau la adresele menţionate, fac de fapt naveta dar încasează bani frumoşi prin declaraţii false), plata sporului de doctorat (de 30 la sută, spun unii, care ar fi un fel de leafă de agent cu vechime adăugată la leafa unor comisari care stau mai mult prin birouri), dar si alte… detalii.

Daniel VINCA

2 thoughts on “„În 10 ani nu am primit un pix sau o coală de hârtie!” Mii de poliţişti din România confirmă dezvăluirile din Vestea, că au fost transformaţi în cerşetori…

  1. Sunt niste paraziti platiti cu salarii foarte mari total nemeritate care ies la pensie la 45 de ani.

    O bataie de joc.Niste specimene care nu au facut nimic toata viata lor,decit sa se ascunda in spatele legilor.

    99% nu au nici o etica morala,nu au principii sunt corupti si lasi.

    In plus,trebuie sa le mai platim si pensiile de la 40 de ani dupa o viata de 10-15 ani ”dedicata” si in ”folosul cetatenilor” .

    O bataie de joc la adresa noastra car muncim pina la 70 de ani sa-i platim pe acesti paraziti

  2. Comisarii se descurca stati voi linistiti… asta de la noi e ca kovesi nimeni nu–l atinge…

Lasă un răspuns