10.000 de nemţeni lăsaţi pe întuneric, sâmbătă seara, de fostul E-On! Ce fac autorităţile? Care autorităţi?

10.000 de nemţeni au fost lăsaţi – în continuare! – fără energie electrică în seara zilei de sâmbătă, după cum confirmă o informaţie furnizată de Prefectura Neamţ. În cifre oficiale e vorba de 1906 „consumator”, „consumator” fiind titularul contractului cu furnizorul de energie electrică. Cum e vorba de consumatori din mediul rural, unde media per familie e de 4,2 membri şi cum în multe situaţii pe acelaşi consumator sunt alimentate 2 locuinţe, este evident că orice estimare, cât de zgârcită, duce la cifra de peste 10.000 de oameni.
Zonele afectate sunt Izvorul Alb, Bicaz, Plaesu, Telec si Bicazu Ardelean.

<<Raport operativ DELGAZ GRID: Situatia la ora 16.00: 1 linie electrica nealimentata total si 4 linii nealimentate partial cu 34 posturi de transformare nealimentate, 1906 consumatori nealimentati in localitatile Izvorul Alb, Bicaz, Plaesu, Telec si Bicazu Ardelean. Se actioneaza cu 4 echipe si se executa remediere defecte identificate si manevre si control pentru depistare>>, este informarea oficială primită de la Gabriel Apetrii, purtătorul de cuvânt al Prefectului Vasile Panaite.

Ce fac autorităţile? În general, nimic. Este vorba de o companie privată. Care a preluat funrizarea de curent electric cum o fi preluat-o. În caietul de sarcini şi în contract sunt prevederi referitoare la obligaţia de a face investiţii pentru modernizarea reţelelor de distribuţie. Or fi făcând şi pe astea dar cât sunt ele de rezonabile poate constata oricine care se plimbă prin Neamţ şi vede sute şi mii de stâlpi de lemn de pe vremea electrificării socialiste, mulţi dintre ei putrezi fiind şi numai buni de a se prăbuşi în capul oamenilor. Astfel că nu e de mirare că, imediat cum e un pic de vânt sau de ninsoare, zeci de mii de nemţeni rămân la lumânare.

Cei de la Bucureşti au arătat demult că Delgaz (fostul E-On) e stat în stat, internetul e plin de articole care au punctat privatizarea controversată de la vremea respectivă. Iar autorităţile din Neamţ sunt conform statului „eu sunt mic, nu ştiu nimic”. O singură dată un fost preşedinte de Consiliu Judeţean a dat un comunicat de presă în care a criticat serviciile proaste oferite de furnizorul de energie electrică, în rest, prefecţi, preşedinţi de consiliu judeţean, consilieri judeţeni, parlamentari de Neamţ nu dau niciun semn pe acest subiect (probabil să nu-şi deranjeze şefii de pe la Bucureşti). Cu toate acestea, prin campaniile electorale, toţi cei de mai sus promit cum vor avea ei grijă de bunăstarea nemţenilor, cum se vor lua de piept cu autorităţile de la Centru sau cu oricine altcineva care nu ar arăta respect pentru nemţeni.

Domnilor şefi, şefuleţi, politicieni din Neamţ: cei peste 10.000 de oameni care au r[mas f[[r[ curent electric de la 3 fulgi de nea leşinaţi sunt oameni cu drepturi. Cetăţeni europeni, cum spuneţi voi prin campaniile electorale…

D.VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “10.000 de nemţeni lăsaţi pe întuneric, sâmbătă seara, de fostul E-On! Ce fac autorităţile? Care autorităţi?

  1. Si in Piatra Neamt (zona Darmanesti, Nicu Albu,etc) s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica timp de cateva ore in noaptea de vineri spre sambata 3 decembrie…

Lasă un răspuns