1.000.000 de vizualizări la videoclipul „Piatra Neamț, colț de rai”

Peste 1.000.000 de vizualizări a generat, în mai puțin de o lună, videoclipul „Piatra Neamț, colț de rai”, realizat de Asociația Culturală Eu Cred, printr-un proiect în care Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț au asigurat finanțarea principală.

Pragul de un milion a fost atins din seara zilei de duminică, 4 octombrie iar la acest moment (luni, 5 octombrie, ora 15), audiența crește în continuare, încet și sigur, conform imaginilor de mai sus, videoclipul având următoarele cifre în cele două pagini sursă unde a fost postat:
– peste 424.000 view în pagina vestea.net de pe facebook (unde a fost postat în seara de 11 septembrie 2020),
– peste 600.000 view în pagina de facebook a Primăriei Piatra Neamț (Municipiul Piatra Neamț, unde a fost postat în ziua de 26 septembrie).

Practic, peste un milion de oameni au văzut o prezentare turistică dinamică în care se succed imagini cu: Turnul lui Ștefan, Muzee (de Istorie, de Artă, de Etnografie), Bistrița, lebede, Pianul cu flori (Carmen Saeculare), Parcul din Piatra Neamț (cu tot cu statuia lui Ștefan și una din bicicletele cu flori), Munții din jur (Pietricica, Cozla, Cârloman, Bâtca Doamnei), Sânziene etc…
Iar acest reper uriaș de vizibilitate a fost atins fără ca producătorii videoclipului să fi băgat măcar un cent în publicitate în facebook.

Realizatorii gândesc și o lansare cu public (scenă, ecran led) care va fi organizată în scurt timp.
„Acești copii minunați merită o astfel de lansare a videoclipului, merită să fie urcați pe scenă și aplaudați. Poate că sunt subiectiv dar orașul Piatra și județul Neamț nu au avut niciodată o astfel de promovare cu mesaj clar turistic – <<Veniți la Piatra Neamț…>> și un astfel de videoclip artistic cu un asemenea impact. Obiectiv vorbind, artiștii din clip nu sunt vedete naționale ci niște copii talentați și harnici din Neamț și cu atât mai mult mă bucur că am arătat că pot fi făcute lucruri deosebite cu artiști mari și mici de aici, de la Piatra Neamț sau din județ.
Realizarea acestui videoclip este o întreagă istorie, frumoasă, despre munca în echipă și despre satisfacțiile sufletești generate de o asemenea sumă de activități, pentru că e vorba de muzică, versuri, cântec, înregistrare în studio, filmări pe baza unui scenariu, montaj etc. Personal am primit felicitări, multe-multe, din toată țara și din străinătate. Chiar și nemțeni plecați afară sau români care au vizitat județul dar și foarte mulți români sau străini, pe care nu-i cunoșteam, care nu au fost până acum la noi dar m-au asigurat că vor veni, ne-au transmis mesajele lor, unele de-a dreptul copleșitoare. Ar fi multe de sus dar închei mulțumindu-le celor care au muncit la acest proiect, celor care l-au sprijinit și bunului Dumnezeu care ne-a ajutat să ducem la capăt această provocare”, a declarat Marius Coșerariu, autorul versurilor și muzicii din spatele vocilor și instrumentelor dar și coordonatorul proiectului.

Mai jos, distribuția care-i devoalează pe toți cei implicați în realizarea videoclipului:

Piatra Neamț, colț de rai!
Versuri și muzică: Marius Coșerariu
Videoclip produs de Asociația Culturală EU CRED
(în colaborare cu Vestea.net)
Finanțator principal: Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț

Roluri: Ea – Isabela Stănescu, El – Rareș Poețelea, Meșterul olar – Ion Țepeș

Interpreți: Grupurile folk ale Asociației Culturale EU CRED
Cristina-Iuliana Marin, Elena Ropotoaia, Marius Coșeraiu
Nai: Elena Corfu

Matei Mihăilă, David Barb-Ghenci, Daria Barb-Ghenci, Sarah Ioana Elisei, Sabrina Handaric, Ștefan Bulache, George Handaric, Diana Enache, Darius Ilaria, Ionuț Coșerariu, Ana Denisa Sîrbu, Alice Prundu, Teodora Scarlat, Andrei Ropotoaia, Teodor Moise, Andreea Ciucanu, Andreas Albert, Marian Iaută, Petronela Negustor, Bianca Iaută, Ionuț Catrinoi-Clampa, Iasmina Bugaciu

Coregrafie: Ansamblul Folcloric DOINA CEAHLĂULUI,
Profesor-coregraf: Adrian Gheorghiu
Ciotârcă Elli, Micu Melisa, Nemțanu Diana, Iancu Amalia, Vasiliu Miruna, Ciocoiu Miruna, Berea Maia, Maxim Ana, Florea Bianca, Irimia Roxana, Boțu Andreea, Apetrei Elisa, Grigoraș Patricia, Solomon Ana, Ursu Ionela, Poenaru Delia, Alexandrescu Iustina, Damian Alexandra, Horeangă Andreea, Radu Cerasela, Ciocoiu Alexandra, Pitirici Alexia, Dița lorentina, Ocheană Giulia, Roca Ioana, Ana-Isabela Pârvu, Irina Stănescu, Lorena Stănescu, Maria Copoț, Bombonica Copoț

Imagine: Adrian Ciupercă, Bogdan Pârvu, George Vinca
Montaj: Flavius Corfu

Cu sprijinul: DANY STUDIO, GLOBAL STAGE, A-TURK, TERASA GOSPODINELOR

Manager proiect: Gina Coșerariu
Organizare, logistică: Ioana Vinca
Traducere: Dana Kandel

Coordonator: Marius Coșerariu
Scenariu, regie, concept: Daniel Vinca
septembrie 2020

 

 

Vom reveni cu detalii din culisele realizării acestui videoclip.

V.N.

 

Lasă un răspuns