0758.111.855! Număr direct la Echipa Andrei Carabelea. Cine răspunde?

Pietrenii care au de sesizat nereguli sau de făcut propuneri care să soluționeze anumite probleme de interes public o pot face, începând de astăzi, și la un număr special de telefon la care răspund cei de la Cabinetul Primarului, anunță Andrei Carabelea, primarul de Piatra Neamț.

„Îmi doresc îmbunătățirea comunicării dintre cetățeni și Primărie și vreau ca pietrenii să aibă posibilitatea de a se implica activ în sesizarea aspectelor din orașul nostru care pot fi schimbate.
Începând de astăzi, vă punem la dispoziție numărul de telefon de la Cabinetul Primarului, unde vă vor răspunde colegii mei, între orele 8:00-16:30. Vă încurajez să sunați, să trimiteți mesaje sau să ne scrieți pe WhatsApp și să ne transmiteți sesizările, ideile și feedback-ul dumneavoastră cu privire la activitatea Primăriei.
În continuare vă îndemn să folosiți și aplicația Piatra Neamț City App pentru sesizări”, spune primarul Carabelea.

Firesc ar fi fost ca din această știre să afle potențialii apelanți și cine sunt, nominal, cei care le-ar putea răsounde la telefon. Adică angajații de la Cabinetul Primarului. Din păcate, nu putem spune decât că Director de Cabinet este Liviu Harbuz (fost deputat, fost secretar de stat), Primăria Piatra Neamț nefiind aliniată în acest moment la regulile de bune practici în ce privește transparentizarea prin menționarea membrilor Cabinetului Primarului.

Angajații de la Cabinetul Primarului nu sunt menționați clar într-o secțiune a siteului (așa cum se întâmplă la primăriile serioase, inclusiv la CJ Neamț). Dar știm, din organigramă, că ar fi vreo 5:

Mai mult, la rubrica „Declarații de avere și interese Cabinet Primar”, un click dat acolo duce tot exclusiv la Liviu Harbuz (care și-a făcut publice pe site aceste documente, deși este angajat mult mai recent decât alții dintre sfetnicii primarului).

O căutare pe google cu cuvinte despre Cabinetul Carabelea duce la un singur articol, publicat chiar de Vestea, la finele anului 2020, la scurt timp după ce actualul primar își luase funcția în primire.
Între timp, Vlad Moscalu a devenit city-manager și discursul public al primarului Carabelea nu a mai făcut alte referiri (cu excepțiile cunoscute, Liviu Harbuz și un fost șef din domeniul bancar care rămăsese fără job) legată de numele principalilor săi colaboratori care, pe facebook, își spun „Echipa AC”.
Neoficial s-a mai auzit ba că una din cele două doamne menționate în articolul tăguit mai sus ar fi intrat în concediu prenatal/postnatal, ba că Echipa ar fi fost întărită și cu altă doamnă/domnișoară cu studii undeva în îndepărtatul răsărit dar, în general, nu s-a mai auzit mai nimic despre activitatea acestor doamne (domnișoare?) de la Cabinetul Primarului.

Presupunem că or fi având o activitate mai discretă pentru publicul larg dar foarte zeloasă altfel pentru binele public. Și total meritorie, credem, în ce privește lefurile luate din bani publici.

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.