0 locuri libere pentru Covid, la ATI-ul Spitalului Județean Neamț


Toate cele 17 locuri ATI dedicate pacienților cu COVID 19 de la Spitalul Județean Neamț sunt ocupate în acest moment, după cum reiese dintr-un document remis Prefecturii Neamț de către unitatea sanitară.

În total, în SJU Piatra Neamț sunt internați 182 de pacienți confirmați cu Covid (13 pe ATI, ceilalți în alte secții sau compartimente). Alți 13 pacienți sunt internați fiind suspecți de infectarea cu Covid.

Revenind la criza de paturi ATI pentru Covid, reamintim că județul Neamț a plătit 3,2 milioane de euro pentru Spitalul Modular de la Letcani despre care s-a spus, inițial, că va avea 104 paturi ATI din totalul de 250.

Inaugurat de câteva ori ca exercițiu de campanie, spitalul a fost pornit în cele din urmă dar cu doar 48 de paturi ATI din care au fost maximum 18 ocupate pentru că Secția Lețcani nu avea destul personal.

După câteva luni de funcționare (cu defecțiuni majore la aparate și instalația de încălzire), pseudo-spitalul a fost oprit în ianuarie 2021. A urmat un control care a constatat 31 de deficiențe. De atunci, respectiva unitate este închisă, ba a și fost predată de proprietar (ONG-ul Euronest) către ISU Iași pentru… conservare.

D.V.

Lasă un răspuns