Mobilizare TSD: „Ce facem cu Vinca?”; „Îl împuşcăm!”

Textul de mai jos nu este şi nu se doreşte un articol de victimizare ci trebuie privit ca o devoalare a unui mecanism – gherila digitală, atacul postacilor pe net – care atunci când nu are la bază niciun principiu coerent şi moral devine un fel de mitralieră pusă în mâinile unor tineri manipulaţi pentru a plăti poliţele sau a face jocurile murdare ale seniorilor din politică.

Feibuciştii nemţeni care petrec ceva timp pe reţeaua de socializare au observat, probabil, ieri o postare interesantă pe grupul „Opinia nemţeană” (administrator contul fake „Nelu Gardianul”, cel care se declară „mercenar în interesul public”).

Postarea îl viza pe semnatarul acestui articol, era realizată de un alt cont fake („Mihai Filipescu”, cu pozele unor maşini ca foto profil şi foto copertă) şi era ţintită din start să stârnească comentarii, critici, acuze. No problem, fiecare are dreptul la opinie, şi jurnaliştii pot fi criticaţi…

Interesant este că postarea a fost făcută ieri la ora 10,21 şi, cu ceva timp mai devreme (adică după ora la care bugetarii şi-au băut cafeaua şi au timp de o bârfă sau de stat pe facebook) acţiunea fusese planificată, organizată pe un alt grup (nu public, ci secret) numit „Tsd online”. Adică aproximativ jumătate din cei nici 20 de membri ai grupului secret (toţi din Neamţ, marea majoritate cu funcţii în TSD Neamţ) puneau la cale cum vor stârni ei subiect şi vânzoleală pe grupul public, cum îl vor face harcea-parcea pe jurnalistul care este acuzat că „nu iubeşte PSD-ul şi pe Arsene”.

V-aţi prins, vestea.net e în posesia acelor discuţii de pe grupul secret. Cum? Răspunsul (inclusiv în faţa instanţei) este: protejarea surselor!

Hai să vedem ce discutau, pe net, pe grupul secret, TSD-iştii nemţeni ieri, pe la ora 9 dimineaţa (transcriem dialogurile exact cum au fost scrise):

Nelu Gardianul: daca ramin cu 5 dintre voi tot lupt!! si cistig! Nu imi place sa pierd!!

Conut Mihai: Vom fi invingatori

Nelu Gardianul: Sa zica cineva ceva de voi!

(…)

Conut Mihai: Hai, ce facem cu Vinca?

Luiza Elena Niculei: Il impuscam :))))))

Conut Mihai: Doar atat?

Stefan Florian: 🙂 🙂 🙂

Conut Mihai: sa scape asa de usor

Conut Mihai: nooo

Rotaru Alexandru: Stai sa vina Gardianul

Rotaru Alexandru: Sa vedem ce zice

Andrei Mariceza: 🙂 🙂 🙂

Nelu Gardianul: Sunt aici

Nelu Gardianul: care est???

Conut Mihai: eu

Luiza Elena Niculei: eu

Stefan Florian: Eu

Rotaru Alexandru: Il torpilam pe vinca?

Nelu Gardianul: Fara panica cu Vinca

Nelu Gardfianul: da!!! Atac direct in opinia nemteana

Nelu Gardianul: cineva scrie o postare scurta cu el

Nelu Gardianul: dupa care like + share

Nelu Gardianul: sinteti

Nelu Gardianul: care ai un cont ( fake)?

Nelu Gardianul: Helooo

Conut Mihai: eu

Nelu Gardianul: Mihai ai inteles? Scurt o postare cu poza masinii ( contul ala dupa care like+share + comenturi in opinia nemteana

Nelu Gardianul: folosim grup ala

„Restul e istorie” cum scria mai acum două zile şeful TSD Neamţ într-un comunicat în care spunea ce mândru e de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene.
Discuţia se mută pe grupul public „opinia nemţeană” (administrat de fake-ul Nelu Gardianul) postarea fiind făcută de contul Filipescu care – ce frumos! – are drept poza de profil o maşină (exact ca în discuţia de mai sus). Conturi reale sau fake comentează, critică etc în timp ce Nelu Gardianul îşi asumă un fel de rol de moderator: nu atacă doar are replici sau întrebări aparent nevinovate prin care stârneşte.

Unul din comentariile foarte interesante este al secretarei TSD Neamţ, Luiza Elena Niculei (scris chiar aşa): „Domnul Vinca nu ne iubește . Are ceva personal de împărțit cu PSD . Ataca întotdeauna șeful Psd !!!! Puteti sa ne Spune-ți , de ce?? eu personal, am o mare nelamurire…:-s”.

Dincolo de nedumeririle existenţiale ale unei tinere activiste care se întreabă de ce un jurnalist „nu iubeşte” un partid sau pe şeful ei, topica, gramatica, logica şi exprimarea dintr-un comentariu postat într-un grup public face, cum ar spune cineva, toţi trandafirii…

Aseară, ţinta gherilei digitale PSD-iste (adică subsemnatul) a postat pe contul personal de facebook un mesaj scris în fugă din care s-ar fi putut deduce  că cineva e la curent cu operaţiunea „atac comandat”. Reacţia postacilor din organizaţia condusă de Arsene frizează „noaptea minţii”: lângă printscreenul cu postarea de pe contul privat, o utilizatoare (nu ştim dacă e vorba de un cont real sau tot de un fake) trânteşte – cum o fi fost învăţată la partid – sentinţa/atac „Am înţeles. Urmează şantajul. Cât vă datorăm?”. Fără comentarii!

Publicăm mai jos fotografiile celor care apar în stenograma discuţiei de pe grupul secret:

1.Nelu Gardianul – cont fake inventat cu câteva săptămâni în urmă. A creat şi administrează şi grupul „opinia nemţeană” (362 de membri) unde la început s-a remarcat prin atacuri la adresa fostului primar Gheorghe Ştefan, apoi a lansat unele mesaje a la Lazarus (acuzaţii pe jumătate, informaţii învăluite în mister etc) iar de vreo săptămână s-a mai remarcat cu un atac la adresa co-preşedintelui PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc şi ode închinate lui Ionel Arsene şi ministrului Gabriel Oprea.

2.Rotaru Alexandru – Preşedintele TSD Neamţ, coordonatorul PSD pe Colegiul 6 Neamţ, fiul mai cunoscutului Romică Rotaru (fost vicepreşedinte CJ Neamţ, bossul firmei Darcons – cu multe asfaltări în Neamţ – care, mai nou, a preluat şi Motelul Condor de care se ocupă chiar junele).

3.Conuţ Mihai – Vicepreşedinte TSD Neamţ (colegiul 8), Responsabil financiar la Grupul de Actiune Locala Ceahlau Ceahlau (după cum scrie pe profilul său de facebook).

4.Luiza Elena Niculei – secretar TSD Neamţ, angajată a instituţiei publice Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ, de câteva luni.

5.Andrei Mariceza – membru în Biroul TSD Piatra Neamţ, Directorul Cancelariei Prefectului.

6.Ştefan Florian – membru în Biroul TSD Piatra Neamţ, angajat la Cancelaria Prefectului de Neamţ.

Dacă fake-ul Gardianul nu pare a fi membru în echipa pantalonilor scurţi cu sarcini social-democrate de postăceală pe net ci mai mult, aşa cum îi place să-şi spună, „mercenarul” care îi coordonează, ceilalţi 5 apar – coincidenţă! – în fotografia de mai jos:

tsd condor

Am găsit această fotografie pe contul Luizei Niculei, postată de altcineva pe data de 25 octombrie, cu explicaţia „TSD Neamț, după o ședință foarte grea!”. Fotografia este făcută pe scările motelului achiziţionat de familia Rotaru, locaţie care pare numai bună pentru socializările şi instructajele din cadrul echipei TSD.

Clar e că devoalarea azi, de către vestea.net, a acţiunii de mai sus, cu atacul atât de bine organizat şi pus la punct ar putea însemna că Alexandru Rotaru trebuie să-şi mai invite, mult şi bine, colegii şi postacii la şedinţe la Motel. Şi, eventual, în loc de noua firmă, „Condor Resort”, să schimbe denumirea locaţiei cu „Condor-TSD-Postac-Resort”. Iar clienţii care apelează la serviciile de cazare şi masă ale „Condor”-ului trebuie să spere… La ce să spere, o să explicăm într-un articol viitor.

Până atunci, un sfat oferit gratis postacilor din toate partidele: nu vă subestimaţi niciodată ţintele!

Daniel VINCA

Nota Bene: Ups, un element pe care cât pe ce să-l omitem: Gardianul e „mercenarul”, Rotaru e şeful şi patronul (probabil şi cel care face plata) iar ceilalţi 4 au joburi legate de banul public (de la buget de stat sau finanţări europene, în cazul GAL-ului). Postăceala lor a început ieri pe la 9 dimineaţa pe grupul secret, la 10,21 s-au mutat pe cel public şi au tot ţinut-o aşa până spre după amiază când se termină programul bugetarilor. Ar fi cazul ca Nelu Gardianul – care tot se dă avertizor public etc – să-i tragă de urechi pe postacii care chinuie tastele în timpul serviciului pentru care primesc leafă de la stat, nu?

cop tsd 2

 

2 thoughts on “Mobilizare TSD: „Ce facem cu Vinca?”; „Îl împuşcăm!”

  1. Pingback: Mizeriile de la TSD Neamt orchestreaza un complot online la adresa jurnalistului nemtean Daniel Vinca » FoxCrawl

  2. Asa ceva este inacceptabil. Beizadelele astea ar trebui ridicate si prezentate in fata unui judecator!!! asa s-ar intampla in orice societate sanatoasa la cap.

Comments are closed.